Sêmalka eylemcileri: KDP’nin ihanetini deşifre ediyoruz

Sêmalka’daki çadır eylemini devralan Dirbêsiyê sakinleri, KDP’nin tüm baskı politikalarına rağmen eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Gerilla cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi amacıyla Sêmalka’da başlayan çadır eylemi, 84 gündür devam ediyor.

Eylem, KDP güçleri tarafından pusuya düşürülen gerillaların cenazelerinin teslim alınması için Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından düzenlendi. Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiyê şehri sakinleri bugün eylemi devraldı.

Dirbêsiyê sakinlerinden Bircis Seydo, şehitlerin cenazelerini alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, “Cenazeleri ailelerine teslim etmesi için KDP’ye çağrıda bulunuyoruz. Çünkü şehitler kutsaldır ve cenazelerimizi alana kadar eylemimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Kapı, gençlerin Pêşxabûr kapısına yürüdüğü bahanesiyle kapatıldı, ancak bu bahane kabul edilemez ve mantıklı değil” diyen Bircis Seydo,  Şehit Aileleri Meclisi’nin tüm zorluklara rağmen 3 aydan bu yana eylemlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Öte yandan Mihemed Remedan isimli yurttaş da şehit ailelerine destek olmak, şehitlerin cenazelerini almak ve KDP’nin Kürtlere ihanetini deşifre etmek için Sêmalka’daki eylem çadırında olduklarını kaydetti.