Serêkaniyê’de işgal tehditlerine karşı yürüyüş

Yüzlerce kişi, Türk devletinin saldırı ve işgal tehditlerine karşı Rojava’nın Serêkaniyê kentinde yürüdü.

Mala Gel önünde başlayan yürüyüş, Kuzey Kürdistan ile olan sınır hattına kadar devam etti. Yürüyüşte “Türkiye işgalciliğine hayır” ve “İşgalciliğe karşı başkaldır” yazılı pankartlar ile QSD, YPG-YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Yürüyüş sınır üzerinde düzenlenen canlı kalkan eylemi çadırının bulunduğu alana gelince miting düzenlendi. Burada Suriye Devrimci Gençlik Hareketi adına basın açıklaması yapıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Mihemed Raşid tarafından okunan açıklamada, hassas bir süreçten geçildiği ve işgalci Türk devletinin tehditlerinin hedefinde Kürtler, Araplar ve Süryaniler başta olmak üzere bölgenin tüm halklarının olduğu ifade edildi.

“Serêkaniyê’ye başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı tehditlerinin amacı topraklarımızı işgal etmek ve bölge halklarının iradesini kırmaktır” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo devam etmekte, tecrit sürmektedir.

İşgalci Türk devleti ve diğer tüm diktatör devletler gece gündüz Özgürlük Hareketine ve direnişçi halka karşı komplolar üretmek için çalışmaktadır. Devrimci Gençler olarak sonuna kadar topraklarımızı ve onurumuzu koruyacak, böylece diktatörlerin ve Türkiye faşizminin sonunu getireceğiz.

Çocuk katili Erdoğan Kuzey Suriye Devrimi’ne saldırırsa yenilecektir. Çünkü gençler öncülüğündeki direniş yükselmektedir.”

Açıklamanın okunmasının ardından miting, Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.