Serêkaniyê ve Girê Spî’deki talan raporunu açıklandı

Türk devleti ve çetelerinin Serêkaniyê ile Girê Spî’deki talanına ilişkin rapor yayınlayan Özerk Yönetim Tarım ve Ekonomi Komitesi, Girê Spî ve Serêkaniyê’deki buğday ve arpa silolarını talan ettiğinin belirtildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Ekonomi Komitesi, Qamişlo’daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde yaptığı açıklama ile Türk devletinin işgal saldırılarında yaşanılan tahribatın bilançosunu açıkladı.

Özerk Yönetim’e bağlı onlarca kurum temsilcisinin katıldığı açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarında katlettiği sivillerin fotoğrafları taşındı.

Arapça ve İngilizce okunan açıklamada Özerk Yönetimin ekonomi, tarım, sanayi ve ticaretin gelişmesi için kısıtlı imkanlarına rağmen büyük adımlar atabildiğinin belirtildi. İşgal saldırılarında bulunan Türk devletinin bölge halkının ekmeğini ve iş alanlarını talan ettiğine dikkat çekilen açıklama ardından da Kooperatifler Eşbaşkanı Nebîla Mihemed, Türk devletinin işgal saldırılarından yarattığı zararın raporunu okudu.

Raporda, Türk devleti ve çetelerinin Girê Spî ve Serêkaniyê’de milyonlarca dönüm tarım arazisini işgal ettiği belirtildi.

Türk devleti ve çetelerinin Girê Spî ve Serêkaniyê’deki buğday ve arpa silolarını talan ettiğinin belirtildiği açıklamada, talan edilen silolara ilişkin şu bilgiler verildi:

* Dihlîz deposu: 700 ton buğday ve 21 bin ton arpa

* Sexîrat deposu: 11 bin 700 ton buğday

* Girê Spî’de 800 ton ilaçlı tohum

* Aliya deposu: 15 bin ton buğday

* El-Sefih deposu: 9 bin ton buğday

* Mebrûka deposu: Bin 500 ton buğday

* Mebrûka ve El-Sefih depolarında 12 bin ton arpa

* Serêkaniyê ve Girê Spî’de toplamda 42 bin 700 ton buğday ve 2 bin 300 ton tohum talan edildi.

* Serêkaniyê ve Girê Spî’de toplam 33 bin ton arpa talan edildi.

* El-Sefih deposunda 2 bin 600 ton pamuk talan edildi.

* Girê Spî ve Serêkaniyê’deki 3 bin 200 ton gübre talan edildi.

* Girê Spî ve Serêkaniyê’de 278 bin 370 baş koyun çalındı.

* Serêkaniyê’de 12 ve Girê Spî de 17 fırın talan edildi. Bu fırınlar günlük 400 ton undan ekmek yapmaktaydı.