Sibel Bulut şehadetinin 7'inci yılında Kobanê’de anıldı

Kobanê direnişinde ölümsüzleşen Sibel Bulut (Sarya Özgür), şehit düştüğü yerde anıldı. Kobanê’nin Saryaların, Arînlerin fedailiğiyle özgürleştiği belirtilen anmada, “Kobanê özgür kalacak. Er ya da geç Efrîn'i de özgürleştireceğiz” denildi.

Kobanê direnişi esnasında ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Sibel Bulut (Sarya Özgür), şehit düştüğü noktada düzenlenen etkinlikle anıldı.

Şehadetinin ardından Bulut’un isminin verildiği cadde üzerinde yapılan anmaya Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Şehit Aileleri Meclisi, KadınEvi, Kültür Sanat Merkezi, Kobanê Belediyesi ve İlçe Meclisi yöneticileri de katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada “Sarya Özgürlerin ruhu ile işgale karşı direneceğiz” yazılı pankart açıldı.

 Anmada Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde katledilen Garibe Gezer’in de fotoğrafları taşındı.

JKŞ üyesi Bahar Kobanê yaptığı açıklamada, Bulut’un şehadetinin üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlattı.

Bahar Kobanê, “Kobanê diye bir şehir varsa, halkımız özgür olarak yaşıyorsa bunu Sarya Özgür gibi, Arîn Mîrkan gibi yüzlerce şehidimize borçluyuz” diye konuştu.

DAİŞ çetesinin kuşatmasına karşı dört parça Kürdistan'dan ve dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce savaşçının geldiğini hatırlatan Bahar Kobanê, “DAİŞ'e karşı Kobanê'yi savundular. Sarya Özgür de Bakur Kürdistanlı bir komünist kadın olarak Kobanê savunmasında yerini aldı. ‘Gerekirse şehit de düşeriz’ sözü ile sonuna kadar savaştı” dedi.

Kuzey Kürdistan halkının 6-8 Ekim ayaklanmasının Kobanê zaferi için büyük rol oynadığını hatırlatan Bahar Kobanê şöyle devam etti: “Kobanê zaferi, sadece DAİŞ'in yenilgisi değildi, işgalci Türk devleti de direniş karşısında yenildi. Bu yüzden Kobanê faşist Erdoğan için büyük bir yaradır. Erdoğan bunun için Kobanê'ye saldırmak istiyor. Kobanê'yi kim desteklediyse herkese düşmandır. HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş bu yüzden tutsaktırlar. Binlerce devrimci ve yurtsever zindanlarda direniyor. HDP'yi bunun için kapatmak istiyor. Pirsus'ta 33 genç sosyalisti katletmesinin sebebi budur.”

Geçtiğimiz günlerde Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde katledilen devrimci tutsak Garibe Gezer’in de Kobanê Ayaklanması’nda yer aldığını belirten Bahar Kobanê, “Garibe yoldaş, işgalci Türk devletinin zindanında Sarya Özgürlerin, Arîn Mîrkanların, Avesta Xaburların fedai yolundan ilerledi ve bize direnmenin onurunu miras olarak bıraktı” şeklinde konuştu.

‘DÜŞMAN KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEDİK, ÇÖKMEYECEĞİZ’

Faşist şef Erdoğan’ın işgal ettiği bölgelerde soykırım yaptığını ve demografiyi değiştirdiğini dile getiren Bahar Kobanê, “Şehitlerimizin önünde bir kere daha söz veriyoruz, Kobanê özgür kalacak. Er ya da geç Efrîn'i de özgürleştireceğiz” dedi.

Sömürgeci Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını da hatırlatan Bahar Kobanê şöyle devam etti: “Kürt halkımızın özgürlüğüne tahammül edemiyorlar, Rojava Devrimi’ni yok etmek için gücü yetmiyor, işbirlikçileri ve ihanetçileri devreye sokuyor. Yine sonuç alamıyor, çünkü biz halkız, biz haklıyız, düşman karşısında bugüne kadar diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Sarya yoldaş, kadın özgürlük mücadelesinin meşalesidir. Sarya Özgürlerin ruhu ile devrimimizi büyüteceğiz, ilerleteceğiz.”

Açıklamanın ardından şehitler anısına yazılan şiirler okundu, sık sık “Şehitler ölümsüzdür”, “Yaşasın Kobanê direnişi” ve “Yaşasın gerilla direnişi” sloganları atıldı.