Suriye Özerk Yönetim: Newroz ruhuyla işgal altındaki bölgeleri kurtaracağız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spîli göçmenler başta olmak üzere bölge halkının Newroz Bayramı’nı kutlayarak, “Newroz ruhuyla işgal altındaki bölgeleri düşman ve çetelerden kurtaracağız ve zaferi getireceğiz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, yaptığı açıklama ile Newroz Bayramı’nı kutladı. Yapılan açıklamada, Newroz Bayramı’nın tarihi bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak, “Bu bayram, zulme, baskıya, inkar politikalarına tarihi bir direniş sembolüdür. Newroz, zulme karşı halkların birlik ve beraberliğini tanımlıyor. Halkımız ve bölge halkları Newroz mirasını koruyor. Bundan dolayı Demirci Kawa’nın Newroz Direnişi’ni başlatan ruhu, özgürlük ve kurtuluş için direniş yolunu aydınlatıyor” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi:  “Geçtiğimiz sene Korona salgının etkileri nedeniyle Newroz kutlamalarını yapamamıştık. Kuzey ve Doğu Suriyeli halklar olarak bu duruma çok üzüldük. Salgın devam ettiği için bu sene yapacağımız kutlamalarda dikkatli olmalı, tedbir almalıyız. Ancak Newroz’un anlamı ve ruhu bütün olağanüstü durumlarda bile mirasımızdır. Direnişin simgesi olan Newroz ruhu, halkların birlik ve beraberliğini ve mücadelelerini kalıcılaştıran  değerlerle aynıdır. Bu değerler binlerce yıl önceki Newroz’dan günümüze devam etmektedir. Newroz direnişinde öncü rol oynayan Kürtler bugün de aynı performansla diğer halk ve bileşenlerle birlikte bu direnişi korumaya çalışmaktadır. Bugün bölgedeki durumun gerçekliğinde bu direnişin meyvelerini görebiliriz.

‘HALKIMIZIN NEWROZ BAYRAMINI KUTLUYORUZ’

Bu vesileyle Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spîli göçmenler başta olmak üzere tüm halkımızın Newroz Bayramı’nı kutluyor, Newroz ruhu ve direniş felsefesiyle işgal altındaki bölgeleri düşman ve çetelerden kurtarıp, zaferi getireceğimize söz veriyoruz. Bu bölgelerde bir kez daha Newroz meşalelerini yakacağız. Halkımıza bu ruhla devam edeceğimize ve devrimimizin özgürlük, demokrasi, adalet, eşitlik ve halkların birliği olan amaçlarını yerine getireceğimize söz veriyoruz.

Bu tarihi bayram vesilesiyle Suriye topraklarının ve halklarının birliğini, Suriye’nin demokratikleşmesini önemseyen tüm güçleri, Suriye krizini çözmeye ve Suriye’deki halkların diyalogu ile barış ve istikrarı sağlamak için bütün imkanlarıyla ciddi bir şekilde çalışma yürütmeye çağırıyoruz.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, Newroz ilkeleriyle demokratik ve özgür bir Suriye’ye ulaşmak için rolümüzü yerine getirmeye hazırız.”