Suriye Rejimi İdlib’de ilerliyor

Suriye Rejimi İdlib’in batısındaki 11 kasabayı ele geçirirken, El Nusra-HTŞ’nin (Heyet Tahrir Şam) bu köylerin çoğundan direnmeden çekildiği öğrenildi.

Suriye Rejimi bugün İdlib’in batısında 11 yerleşim alanını havadan ve karadan gerçekleştirdiği operasyon sonucunda ele geçirdi. Suriye rejiminin havadan ve karadan çok yoğun bombardımanla ilerlediğini belirten yerel kaynaklar El Nusra’nın bu kasabalardan direnmeden çekildiğini aktardı.

Kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre rejim güçleri bu yerleşim alanlarını El Nusra çetelerinden temizlemek için 1000 civarında bomba kullandı.

Rejimin ele geçirdiği yerleşim alanlarının isimleri:

Kefer Nubude

Qal-et Madiq

Tel İdris

Tel Hoş

El Keraket

Tel Osman

El Toniya-El Osman

Saxir El Bani

Al Cenebire

Al Sawami

El Şariyet

ANLAŞMA MI, SAVAŞ TAKTİĞİ Mİ?

El Nusra’nın Rusya’nın istemi doğrultusunda Türkiye ve El Nusra arasında gerçekleştirilen bir anlaşma sonucu mu çekildiği yoksa güçlerini daha dağlık bölgelere ve Türkiye’ye bağlı muhaliflerin bulunduğu alanlara çekip savaşı buralara yayma stratejisi mi izlediği konusunda ise bir netlik sağlanamadı.

2 Mayıs günü El Nusra, Hama’dan sabah ve gece saatlerinde grand füzeleri ve dronlerle Lazkiye’de bulunan Hymemim Hava üssüne saldırmıştı. Bu saldırıların başlamasıyla birlikte Rus ve Rejim uçakları havadan son 15 ayın en yoğun saldırılarını gerçekleştirmiş ve karşılıklı füze havan atışları birkaç gün sürmüştü. O süreçte kaynaklarımız 30 Nisan’da El Nusra ve bir Türk subayı arasında Bab’da bir görüşmenin gerçekleştiğini fakat Türkiye’nin El Nusra çekilmeye ikna edemediğini belirtmişti.

Suriye ordusu 3 gündür yoğun bombardımanlarıyla birlikte karadan da ilerlemeye çalışıyor. Dün de Suriye rejimi öğlen saatlerinde Kefer Nubulah kasabasını ele geçirmişti.  Daha sonra Hurras El Din çeteleri gerçekleştirdikleri intihar saldırılarıyla kasabayı tekrar almasına rağmen akşam saatlerinde tekrar rejim güçlerinin eline geçmişti.