Süryani Askeri Meclisi: Sivilleri ve bölgeyi koruyacağız

Süryani Askeri Meclisi, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı direnişi büyütme mesajı verdi, "Sivilleri ve bölgeyi koruyacağız" dedi.

Süryani Askeri Meclisi Genel Komutanlığı, kuruluşunun 9. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı mücadeleyi büyütme mesajı verdi.
Açıklamada, "Meclis, güvenliği sağlamak ve halkı korumak için çok çalıştı. Kuruluşundan bu yana Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) yanında teröre karşı yürütülen savaşta farklı askeri hamlelerde yerini aldı. DAİŞ’in yok edilmesi için büyük fedakarlıklar yaptık" denilerek, şunlar kaydedildi:

'FARKLI STRATEJİLER GELİŞTİRECEK VE KÖYLERİ KORUYACAĞIZ'

"İşgalci Türk devleti ve çeteleri, savaş ceplerinin yanı sıra Til Temir ve Habur Bölgesi’nde Süryani-Asuri köylerinde suç işlemeye devam ediyor. Güçlerimiz sivilleri ve bölgeyi meşru savunma çerçevesinde korumak için cephelerde bombardımana yanıt veriyor. Güçlerimiz aynı zamanda DAİŞ hücreleri, teröristlerin kaldığı hapishane ve kamplardaki güvenliğin sağlanması için yürütülen bütün operasyonlara katıldı.
Bu yıl Asuri ve Süryani köylerinin korunması için farklı stratejiler geliştireceğiz. Öte yandan teröre ve hücrelere dönük mücadelemiz devam ediyor. Özerk Yönetim’in halklarımızız haklarını ve taleplerini garanti altına alan siyasi bir çözüm bulma girişimlerini destekliyoruz. Halkımıza ve şehitlerimize ülkemizi meşru savunma çerçevesinde savunacağımız sözünü veriyoruz. Asuri ve Süryani halklarımıza direnişimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”