Tabqa ve Kobanê’de şehitler uğurlandı

QSD savaşçıları şehit Abdullah El Ali ve Xalid El Meter Tabqa Şehitliği’nde, QSD savaşçısı Şehit Çiya Ehmed ise Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

3 Mart 2021’de DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu şehit düşen QSD savaşçıları Abdullah El Ali ve Xalid El Meter Tabqa Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazesini Reqa’dan teslim alan halk, Tabqa Şehitliği’ne doğru harekete geçti. Şehitlikte saygı duruşu ile başlayan törende İç Güvenlik Güçleri tarafından askeri geçit töreni düzenlendi.

Törende Şehit Aileleri Meclisi, Tabqa Askeri Meclisi ve Tabqa Sivil Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda şehitlerin amacı için mücadele etme çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda sloganlar eşliğinde şehitlerin cenazesi toprağa verildi.

ŞEHİT ÇİYA EHMED DE KOBANÊ’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

QSD savaşçısı Şehit Çiya Ehmed (Gerila Helinc) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende PYD Yürütme Kurulu Üyesi Ehmed Şêxo bir konuşma yaptı. Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Şêxo, “Onurlu yaşamak isteyen biri bunun için bedel ödenmesi gerektiğini bilir. Şehit Gerila da topraklarının kirletilmesini kabul etmeyen kahraman savaşçılardan biriydi. Toprağını ve onurunu koruma için verdiği sözü yerine getirdi. Şehitlerimiz bizim onurumuzu korudu. Bizler de onların gösterdiği yolda yürümek zorundayız. Onların elde ettiği kazanımları koruyarak onlara olan borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

Konuşmasında Nasir El Herîrî’nin Başur ziyaretini de değerlendiren Şêxo, “Şehit Gerila’nın katili Hewlêr’de kırmızı halılarla karşılandı. Efrîn ve Serêkaniyê’yi ‘terörden temizledik’ diyen Heriri, Şehit Gerila ve onun arkadaşlarını ‘terör’ olarak nitelendirdi. Heriri’yi Başur’da karşılayanlar ondan daha kötü bir zihniyete sahiptir. Hepsi Türk devletinin zihniyetine göre şekilleniyor” dedi.

Bir halkı yok etmek isteyenlerin ilk olarak o halk arasına fitne sokmaya başladığına dikkat çeken Şêxo, “Düşmanın planlarının başarıya ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Şehit Gerila ve tüm şehitlerimize bir kez daha söz veriyoruz. Ölene kadar onların yolundan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Kongreya Star Efrîn Koordinasyon Üyesi Macida Hesûn da şehitler sayesinde güvenli bir şekilde yaşamın sürdüğüne dikkat çekerek, şehitlerin kazanımlarına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.