Tebqa, Reqa ve Minbicliler işgalcileri protesto etti

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Tebqa, Reqa ve Minbic kentlerinde Türk devletinin suçları protesto edildi.

Tebqa’da kadınlar öncülüğünde düzenlenen eylemde, Türk devletinin saldırılarında katledilen siviller ve çocukların posterleri taşındı.

Kentin batısındaki Spor Merkezi önünde başlayan yürüyüşte, Türk devletini kınayan sloganlar atıldı. Tebqa Kadın Yönetimi binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Tebqa Kadın Yönetimi Üyesi Radiye El Abid, Türk devletinin kadın, çocuk demeden işgal ettiği tüm bölgelerde sivillere karşı savaş suçu işlediğini söyledi.

REQA

Reqa’nın doğusundaki Kerame beldesinde de yürüyüş düzenlendi. Beldenin doğusundaki Sinbil Meydanı’nda başlayan yürüyüşte sık sık Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

Belediye binasına kadar devam eden yürüyüşün ardından miting düzenlendi. Kerame Belediyesi Eşbaşkanı Halit El Hemiri, mitingdeki konuşmasında Türk devletinin işgal planlarına karşı mücadeleyi büyütme mesajı verdi.

MİNBİC

Minbic Gençlik Meclisi, “Mutlaka Kazanacağız” hamlesi kapsamında basın açıklaması yaptı. Minbic Belediyesi Stadı’nda yapılan eyleme çok sayıda meclis üyesi katıldı. Eylemde, “Özgür bir Suriye için halkın birliği ve mücadelesi ile mutlaka kazanacağız” yazılı pankart ile Suriye Devrimci Gençlik Birliği bayrakları taşındı.

Gençlik Meclisi Eş aşkanı Ahmet Ali Cemil tarafından okunan açıklamada, Türk devleti ve terörist çetelerinin işgal edilen bölgelerde halkımıza yönelik işlediği katliam, kaçırma, demografik yapıyı değiştirme, cinsel saldırı ve talan suçlarını tüm dünya görüyor. Türk devleti, bölgeye hegemonyasını dayatmak ve Osmanlı dönemine dönmek için yorulmadan bölge halkları arasında mezhep, ırk ve din anlaşmazlığı yaymaya çalışıyor" denildi.

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

"Türk devleti Suriye bölgelerini işgal edip, Libya, Sudan, Somali ve Yemen’e çetelerini gönderdikten sonra dünya çapında tehdit oluşturan bir ülke haline geldi. Türk devleti AKP öncülüğünde, terörün kaynağı haline geldi ve başında da çocuk katili Erdoğan var. Bölgedeki tüm halkları işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin saldırılarına karşı birlik olmaya, topraklarımızı işgalcilerden kurtarmaya ve bölgeye yönelik asimilasyon politikalarını durdurmaya çağırıyoruz.

Kürt halkı bu toprakların sahibidir ve topraklarını savunacaktır. Osmanlı devletinin topraklarımız üzerinde işlediği suçların tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz. Özellikle de kadınlara dönük suçlar işlendi ve hakları gasp edildi. Ancak yine de köleliği ret etti ve özgürlüğü için demokratik devrimin öncülüğünü yaptı. Ebû Leyla’nın şehri Minbic’de de bizler özgür ve demokratik bir Suriye için mücadele edeceğiz ve halkların birliği ile kazanacağız.”