TEV-DEM, Türk devletinin saldırılarına karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı

Kobanê'deki SİHA saldırısına ilişkin açıklamaya yapan TEV-DEM, faşist Türk devletine karşı birlik olma ve mücadelenin büyütülmeye çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin Kobanê’de yaptığı SİHA saldırısı sonucu 2 kişinin şehit olduğu ve 7 kişinin yaralandığı olayı kınadı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarının kesintisiz sürdüğünü belirten TEV-DEM, Kobanê’deki saldırının bunun son halkası olduğunu vurguladı. Rojava’da 24 saat boyunca Türk ordusuna ait hava araçlarının dolaştığını ifade eden TEV-DEM, hava araçlarının sık sık sivillere ait araçlara saldırdığını kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin bir bütün olarak işgal tehdidi altında olduğuna dikkat çeken TEV-DEM, Türk devletinin insanlık dışı suçlara imza atarak Suriye’yi işgal etmeye çalıştığını belirtti. TEV-DEM, “Türk devleti hiçbir hukuka saygı duymuyor. Dünya kamuoyu da bunu izliyor” dedi.

Zirgan’da yaşanan katliamın ardından Kobanê’de yeni bir katliama imza atıldığını söyleyen TEV-DEM, “Qamişlo’da Yusif Gulo’yu, Şengal’de Merwan Bedel’i şehit eden zihniyet katliamlarına yenilerini eklemeye devam ediyor” diye belirtti.

TEV-DEM açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Türk devleti yaşadığı krizlerden kurtulmanın yolunu etrafına saldırmakta arıyor. Korkak saldırılarla içinde bulunduğu ekonomik krizi aşmaya çalışıyor. İflas etmiş siyasetini yürütemediğini bir kez daha gösterdi. Bu nedenle intikam siyasetine başvurarak direnen halka saldırıyor. Bu saldırılarda cesareti ise uluslararası güçlerin sessizliğinden almaktadır. Rusya ve Uluslararası Koalisyon içinde bulunduğu sessizlikle bu suçlara ortak olmaktadır. Halklar bu tür ahlaksız saldırılara karşı kazanımlarını korumaya ve devrimin değerlerine sahip çıkmaya devam etmelidir. Faşist Türk devletinin her türlü saldırısına karşı mücadele büyütülerek sürdürülmelidir.”