TEV-DEM: İşgalci Türk devletine karşı mücadeleyi yükseltelim

Türk devletinin Efrîn'de duvar örmesine tepki gösteren TEV-DEM, işgalci Türk devletinin Efrîn ve tüm Suriye topraklarına yönelik saldırıları karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devleti tarafından Efrîn’de duvar örülmesine ilişkin açıklamada bulundu. 

TEV-DEM açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“TEV-DEM olarak Efrîn’in Suriye topraklarından koparılması için duvar örülmesini şiddetle kınıyor ve bütün uluslararası meşru yöntemlerle işgalciliğe karşı duracağımızı belirtiyoruz.

Suriye geçici anayasasının oluşturulması için uluslararası çabaların harcandığı bir dönemde işgalci Türk devleti, siyasi çözümü engellemekte ve kriz oluşturmaktadır. Bu anlamıyla Türk devleti işgalciliğinin parçalama, soykırım, demografi değiştirme ve Efrîn’in Suriyeli Kürt kimliğini değiştirerek Türkiye topraklarının parçası haline getirme boyutuna taşımıştır. Bu bağlamda Türk devleti uluslararası sözleşmeler ve hukuku ihlal etmektedir.

Türkiye, DAİŞ, El Nusra ve diğer tüm terör örgütleriyle arasına mesafe koymamış, aksine bu örgütlerin Suriye’de terör ve şiddeti tırmandırması, Suriyeli güçlerin birbirine yakınlaşmasını önlemek için tüm imkanları sağlamış, silah, para, ilaç ve lojistik destekte bulunmuştur.

Türk devleti, duvar örerek Efrîn’i Türkiye sınırlarına katmak istemektedir. Ankara, bu uygulama için sınır güvenliğini bahane etse de tüm bunlar Efrîn’in Suriye topraklarından koparılması için yapılmaktadır.

Rusya’nın ve uluslararası toplumun sessizliğiyle birlikte, bu girişimlerini sürdüren Türk devleti işgalciliği ve parçalamayı meşrulaştırmak, Kıbrıs ile İskenderun’daki senaryoları yeniden hayata geçirmek istemektedir. Rusya, Türkiye’nin bu mevcut durumu karşısında ahlaki ve tarihi görevlerini yerine getirmelidir.

Bakur, Başûr, Rojava; Kürdistan’ın her bir parçasını, işgalci Türk devletinin Efrîn ve tüm Suriye topraklarına yönelik saldırıları karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Son yerel seçimlerde yaşadığı yenilgiden dolayı ırkçı uygulamalarla kendini var etmeye çalışan AKP terörünün yenileceğine ve direnişçi halkımızın iradesine sonuna kadar inanıyoruz.

Demokratik Toplum Hareketi olarak BM Güvenlik Konseyi’ne, Arap Birliği’ne, demokrasi ve barış güçlerine, tüm uluslararası kuruluşlara, işgalci Türk devletinin Efrîn, İdlib, Bab, Cerablus ve Ezaz’daki uygulamalarına karşı durması; Türk devletinin Suriye topraklarından çıkması ve halkların iradesine saygılı olması için baskı yapılması çağrısında bulunuyoruz.”