TEV-DEM’den 1 Mayıs mesajı: Emekçiler bölgeyi özgürleştirecek

TEV-DEM, “Emekçilerin direnişi Türk devletinin işgali altındaki bölgelerin özgürleştirilmesini sağlayacaktır. İşgale karşı gerilla direnişini sahiplenelim" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Emekçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

TEV-DEM’in mesajı şöyle:

“1 Mayıs’ın 136’ncı yıl dönümü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün işçi ve emekçilerin yanı sıra zulüm ve inkâra karşı direnen bütün halkların bayramını kutluyoruz.

İşçi ve emekçiler toplumun en büyük direnişçi ve fedakar kesimidir. Dünyada kapitalist sistemler ile ekonomik ve siyasi çıkarları olan hegemonik devletler tarafından zulüm ve inkara maruz kalıyorlar. Bu sistemler cinsiyet ve etnik kimliğe bakmadan bu kesimden çok sayıda kişiyi kurban etti, onları kirli kazançları için köle olarak kullandı.

'ÖRGÜTLENME İRADE SAĞLIYOR'

İşçi ve emekçiler örgütlülükleri, özerk ve fikir gücüyle özgür iradeye ulaştı. Toplumsal adalet ve eşitlik için dünyada gösteriler ve eylemler düzenlediler. Bu kapitalizme karşı devrim gibiydi. İşçi ve emekçiler haklarının ve adaletin çağrısı yaptılar. 136 yıl boyunca verdikleri büyük fedakarlıklarla irade gücüyle kendilerini dayattılar ve uluslararası kanunlarda tanındılar.

Dünyanın içinden geçtiği kapitalist sistem şartlar insanlık için bir belaya dönüşmüş durumda. Bununla birlikte savaş ve krizler de dünyadaki bütün yaşama büyük etki ediyor. Her ikisi de şey.

Başta siyasetçilere karşı kirli bir siyaset yürüten, gözaltılarla onları zindanlarda katleden, Türkiye toplumuna işsizlik, ajanlık ve bilinçsizliği dayatan işgalci Türk devleti olmak üzere birçok ülke işçi ve emekçilerin hakkını koruduğunu iddia ediyor. Öte yandan, bölge halkı üzerinde soykırım ve inkâr siyaseti yürütüyor.

'GERİLLA DİRENİŞİNİ SAHİPLENELİM'

İşçiler, toplumdaki diğer kesimler gibi halkların irade devriminde bölge genelinde örnek bir rol oynadı. Bütün acı ve zorluklara rağmen irade, emek ve mücadele dolu bir ruhla mücadele etti, insanlık için kahramanlık ve ahlaki destanlar yazdı. Emekçi ve mücadeleci kadınlar da bütün alanlara aktif bir şekilde katılarak artık 1 Mayıs’ın değerlerini ve mirasını yönetiyor. Aynı zamanda demokratik ve özgür bir toplum için devrimin değerlerini ve ruhunu koruyor.

TEV-DEM olarak, Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün işçi ve emekçiler ile Suriye’deki bütün işçilerin 1 Mayıs’ını kutluyor, desteklerimizi bir kez daha belirtiyoruz. Onların direnişi ve mücadelesi terörün yok edilmesini ve Türk devletinin işgali altındaki bölgelerin özgürleştirilmesini sağlayacaktır. Ahlaki değerlerini korumak, HPG gerillalarını direnişine destek vermek, işgale ve işbirlikçilerine karşı direnmek için mücadeleyi büyütelim.”