TEV-DEM’den 1 Mayıs mesajı: Emekçilerin yanındayız

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yazılı bir açıklama ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.

TEV-DEM, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı Kuzey ve Doğu Suriye’nin bütün emekçi ve mücadeleci halkı ve dünyadaki bütün işçilerle birlikte kutluyoruz. Baskı, zulüm ve zorbalığa karşı verdikleri büyük mücadele karşısında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

“Emekçilerin emeğinin kendini örgütlediği, işçi ve emekçilerin mücadelesinin devam ettiğine dair inisiyatif aldığı Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkların devrimi ile birlikte ortaya çıktı” diyen TEV-DEM, şunları ekledi:

“Tarihi ve kültürel mirasını korumak için kadınların öncülüğünde başta işgalci Türk devleti olmak üzere baskıcı, soykırımcı ve örgütlü uluslararası terör siyasetine karşı mücadelesini büyüttü.

TEV-DEM olarak, özgür ve demokratik bir toplum inşa etme amacına ulaşmak için emekçi ve mücadeleci halkın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

Dünyadaki bütün örgütlere, işçi kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine Kuzey ve Doğu Suriye’nin özgür iradesine kavuşması için birlik olmaları, işçi ve emekçi aynı zamanda mücadeleci halkın devriminin yanında olması çağrısı yapıyoruz.”