TEV-DEM: Newroz alanlarını dolduralım

TEV-DEM, halkların Newroz'unu kutlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ve işgale karşı Newroz alanlarını doldurmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Newroz'a ilişkin yazılı açıklamasında, “Garê direnişi ruhuyla bu yıl Newroz'un gelişini tüm Kürdistan halkımız, Mezopotamya halkı, bölgedeki tüm unsurlar, özgürlük şehitlerinin aileleri ve cephelerdeki şanlı savaşçılarla kutluyoruz" dedi.

'ÖNDER ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ALANLARA'

TEV-DEM'in açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:
"Newroz, zulme ve dehaklara karşı halkların gerçek birliğinin mesajıdır. Kawayê Hesinkar’in yaktığı kutsal Newroz ateşi zaferin simgesidir. Onun yaktığı Newroz ateşiyle diktatörlük, kölelik son buldu. Yeni bir özgür yaşam inşa edildi.
Newroz’un tarihi ve mirası oldukça uzun ve eskidir. Halkların en köklü ulusal bayramlarından biri olup Mezopotamya halklarının bugüne kadar büyük bir coşkuyla kutladığı kültürel bir bayram olarak devam etmektedir.
Kürt halkı bin yıllardır dağlardan zindanlara kadar her alanda ve koşulda Newroz’u büyük bir coşku ve heyecanla kutlamaktadır.
Bu temelde karşılamaya hazırlandığımız 2021 yılı Newroz’unu Önder Öcalan ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarının özgürlüğünün temeli yapmak istiyoruz. İşgal altındaki Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve Suriye’nin tüm topraklarından Türk devleti ve çetelerini çıkarana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.
TEV-DEM olarak Kuzey ve Doğu Suriye halkımızın Garê zaferi ruhuyla Newroz alanlarını doldurmasını ve Newroz’u büyük bir coşkuyla kutlamasını temenni ediyoruz."