TEV-DEM: PKK halkımız için yeni günün doğuşudur

PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan TEV-DEM, "PKK halkımız için yeni günün doğuşudur" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), PKK'nin kuruluş yıl dönümümü kutladı.
Yazılı açıklama yapan TEV-DEM, "Kürdistan İşçi Partisi’nin 43’üncü yıl dönümünü başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere PKK komutanları, bütün gerillalara, tutuklu arkadaşlar ve şehit aileleri şahsında kutluyoruz. Aynı zamanda Kürdistan halkına ve bütün özgürlükçü halklar şahsına da kutluyoruz" dedi.

'DİRENİŞ TÜM DÜNYADA YANKI BULDU'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"PKK, bağımsız imkanlara dayalı demokratik toplum devriminin bilimsel ilkelerinin temellerini atmak için kuruldu. Bu da Önder Abdullah Öcalan ve arkadaşlarının fikirsel ve ideolojik mücadelesinin ardından yaptığı araştırmalar ve stratejiler sayesinde gelişti.
PKK’nin miladı halkımız için yeni günün doğuşu, Kürdistan toplumunun bütün kesimleri arasında inancı ve umudu yeniden inşa eden büyük bir değişim sürecinin başlangıcı oldu. Aynı zamanda Kürt saflarını örgütleyerek kadınların ve gençlerin öncülüğünde Kürdistan ulusal özgürlük devrimine dönüştürdü. Zindanda, dağda ve şehirlerde arkadaşların toplumsal ve kültürel değerleri faşist ve işgalcilerden korumak için yürüttüğü direnişin etkisi bölgede ve dünyada yankı buldu.
PKK tarihi öngörülemeyen dolu bir tarihtir. Kürdistan Özgürlük Hareketi bölgesel ve uluslararası birçok komployla karşılaştı. Fakat Hareket direnişine devam ederek, Arap, Asuri, Süryani ve Ermeni halkların direnişini ve iradesini destekledi. Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direnişine destek vermek için binlerce bedel ödedi.

PKK’nin direnişini, insani ve ulusal duruşunu selamlıyoruz. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve PKK’nin ‘terör listesinden’ çıkarılması hamlesine katılan Kürt halkını ve bölgedeki bütün özgürlükçü halkları selamlıyoruz.”