TEV-DEM: Uluslararası heyet hemen İmralı'ya gitmeli

TEV-DEM, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığıyla ilgili iddialara dikkat çekerek, uluslararası heyetin derhal İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığıyla ilgili iddiaların yayılması üzerine yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Türk devletinin başarısız siyasetine rağmen tüm insan haklarına ve siyasi tutukluların haklarını destekleyen uluslararası kanunlara karşı suç işlemeye devam etmekte. Faşist Türk devletinin İmralı’da Önder Abdullah Öcalan’a yönelik yürüttüğü politika düşmanca ve tehlikelidir. Bu bağlamda Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin yayılan iddiaların Önder Öcalan’ın iradesini kırmak için AKP-MHP tarafından yeni bir komploya işaret etmektedir. Bu durum aynı zamanda faşist ittifakın iç ve dış siyasette büyük bir krizin içinde olduğunun kanıtıdır" denildi.

'ULUSLARARASI TOPLUMA BASKI YAPALIM'

"Önder Abdullah Öcalan’ın özgür halkın umudunu ve iradesinin temsili olduğunu belirtiyoruz" diyen TEV-DEM, şunları da kaydetti:

"Önder Öcalan’ın sağlığına son derece önem veren özgür halklar, Önder Öcalan’ın ideolojisi Türk devletinin içinde bulunduğu krizin ve bölgenin bütün sorunlarının çözümüdür. Türk devletinin bu planı da İmralı’dan gelecek olan çözümü engellemeye yöneliktir.

Kürt halkının ve özgürlükçü halkların Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü desteklemeye ve uluslararası topluma baskı yapması çağrısı yapıyoruz. Önderliğin durumunun sorumlusu olan CPT’nin içinde avukatların bulunduğu uluslararası bir heyetle İmralı’ya gidip Önder Öcalan ve yoldaşlarını ziyaret etmesi gerekir.”