Til Temir'de Türk işgalciliği protesto edildi

Hesekê Kantonu’nun Til Temir ilçesinde yüzlerce kişi, Türk işgalciliği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etti.

Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelen kitle, “Türk işgaline hayır”, “Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’nin demografisinin değiştirilmesine hayır”, “İşgali yenelim, devrim kazanımlarını koruyalım”, “İşgali yenelim, tecridi sonlandıralım” yazılı pankartlar taşıdı.

Kongreya Star ve QSD bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan eylemciler, kentin ana sokaklarını dolaşarak Filistin Sokağı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş, Filistin Sokağı’nda mitinge dönüştü. PYD Genel Meclisi Üyesi Abdulkerim Saroxan, “Bölge halkının birliği ve askeri güçlerin terörü yok etmedeki ısrarı sayesinde, bölgeye yönelik tüm saldırılarını durdurduk" dedi.

Saroxan, "İşgalci Türk devleti tarafından örgütlenen terörü yok ettik. Eylemlerimizle ve tek sesliliğimizle işgalci Türk devletinin Osmanlı’yı yeniden canlandırma amacıyla bölgelerimize yönelik gerçekleştirdiği saldırılarını reddediyoruz. İşgal edilen bölgelerde uygulanan demografik yapıyı değiştirme politikalarını ve bölge halklarına yönelik katliamlarını reddediyoruz” diye ekledi.

Zaferi garantilemek için birliğin gerekli olduğunu kaydeden Saroxan, "Çünkü Suriye’de önemli değişimler oluyor. Kuzey ve Doğu Suriye içinde barındırdığı tüm bileşenleriyle birlikte tarihe damga vurdu. Amaçlarına ulaşana kadar bu ruhla direnişlerine devam etmeliler” vurgusunda bulundu.