Til Temir ve Zirgan’a saldırılar sürüyor

İşgalci Türk devletinin Hesekê Kantonu’nda yer alan Zirgan ve Til Temir’de sivil yerleşim alanlarına yönelik devam eden saldırılarında en az 4 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi yaralandı.

Türk devleti ve çeteleri, salı gecesi Zirgan beldesine yönelik yoğun saldırılar başlattı. Til Temir’de ise 22 Aralık günü özellikle ilçenin kuzeyindeki Süryani Askeri Meclisi’ne ait noktaları işgal edilmeye çalışıldı.

Türk devleti Zırgan’da işgal altında tuttuğu Dawûdiye, Iniq El-Hewa ve Bab El-Xêr köylerindeki üslerinden saldırıları yürüttü. Çarşamba günü akşam saatlerinde bölge yeniden bombalandı.

İkinci günkü bombardımanda Zirgan’ın batısı, kuzeyi ve güneyi ile Esediye, Xirbet Şeîr, Dada Ebdal, Til El-Werd, Til Hermele, Rebîat ve Til Şeîr köyleri hedef alındı. Bu bölgeye iki gün içerisinde en az 180 havan topu ve füze atıldı. Hedef alınan köylerde maddi hasar oluştu.

Saldırılar sonucunda 4 sivil hayatını kaybederken, biri İç Güvenlik Güçleri üyesi 14 kişi de yaralandı.

Salı günü saat 17:30 sularında ise Til Temir’in batı ve doğusundaki Til Şenan, Til Cuma, Um El-Kêf, Til Krabît ve Tawîle köylerini bombalandı. Bu saldırılarda Şam hükümetine bağlı üç asker yaralanırken, köylülere ait evler hasar gördü.

Türk devleti çarşamba günü Til Temir’e bağlı Um El-Kêf köyünü de işgal etmeye çalıştı. Til Temir Askeri Meclisi ile Süryani Askeri Meclisi güçleri saldırılara karşılık verdi ve çatışmalarda Ankara’ya bağlı iki çete üyesi öldürüldü. Bir çete üyesi de yaralandı.