TKŞ: Zîlan yoldaşın izinden mücadelemizi büyüteceğiz

Zîlan Destan’ı şehadetinin birinci yıl dönümünde anan TKŞ, “Militanlığı, cesareti ve coşkusuyla halkı örgütlemek ve devrimi korumak için tüm emeğini harcayan Zîlan yoldaşın izinde Rojava Devrimi’ni koruyacak ve büyüteceğiz” dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), hareketin kurucularından Zîlan Destan’ı, şehadetinin birinci yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamayla andı.

Açıklama şöyle: “Komünist hareketin bu topraklardaki öncülerinden Zîlan yoldaşın şehadetinin üzerinden bir yıl geçti.

Zîlan yoldaş, TKŞ, JKŞ ve CKŞ çalışmalarımızın kurucularındandı. Zîlan yoldaş, bu topraklarda komünist fikirlerin yayılmasına öncülük etti ve bugün de şehadetiyle mücadelemizi aydınlatmaya devam ediyor.

Zîlan Destan yoldaş, bu yola genç bir Kürt kadını olarak başladı. Bugün Rojava Devrimi’nin kalbinde Rojava şehitler kervanında yerini alıyor. 13 Haziran 2021’de şehit düşen Zîlan yoldaş, bugün şehadetinin birinci yılında tüm emekçilere, gençlere ve kadınlara örnek olmaya devam ediyor.

Kobanê’de doğup büyüyen Zîlan yoldaş, daha çocukluğundan itibaren sömürgeciliğin tüm sınırlarıyla karşı karşıya kaldı ve şehit düşene kadar da sömürgeciliğin çizdiği tüm sınırlara karşı savaştı. Zîlan yoldaş, Reqa’da DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen Destan Temmuz’un ardından mücadeleye katıldı. Rojava Devrimi’nin savunulması ve büyütülmesinde komünist hareketin öncülerinden biri olarak yerini aldı. Zîlan yoldaş, kapitalist sistemde ezilenlerin özgürlüğünün mümkün olmadığını ve komünist fikirlerin her yere yayılması gerektiğini biliyordu. Bunun için adım adım Cizre Bölgesi’ni dolaşarak çalışmalar yürüttü. Kapı kapı, ev ev, köy köy dolaşarak komünist fikirleri tanıttı.

Zîlan yoldaş, ezilenler için sınıf, ulus ve cinsiyet özgürlüğü mücadelesinin ne anlama geldiğini biliyordu. Bu yüzden orak çekiçli bayrağın altında mücadele etmeyi tercih etti. Zîlan yoldaş, özgürlüğe doğru ilk adımını attıktan sonra bir daha arkasına bakmadı. Bu yüzden herkese örnektir. Militanlığı, cesareti ve coşkusuyla herkesle iletişim kurabilen Zîlan yoldaş, halkı örgütlemek ve devrimi korumak için tüm emeğini harcadı. Devrim düşmanlarına karşı büyük bir öfkeyle mücadele etti. Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısında canlı kalkan olarak şehir savunmasında yerini aldı. Serê Kaniyê ve Girê Spî direnişinde bulunduğu alanda halkıyla birlikte direnişi ördü.

Zîlan yoldaşın genç bir kadın olarak örgütlenmesi, ataerkil sisteme karşı atılan ilk adımdı. Zîlan yoldaş, tüm gerici toplumsal rollere karşı Rojava Kadın Devrimi ile kendini yeniden yarattı. Kadınları ikincil gördüğü tüm anlayışlara karşı mücadele etti. Toplumsal özgürlüğe cinsel mücadeleyle birlikte ilerledi.

Zîlan yoldaş da bu fikir ve bilinçle kadınları örgütledi. Zîlan yoldaş, genç yaşında aldığı tüm sorumlulukları layıkıyla yerine getirdi. Kısa süre içerisinde komünist gençliğin inşacısı ve öncüsü oldu. Zîlan yoldaş tüm işçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri sınırlarını aşmaya çağırıyor. Zîlan yoldaş örgütlenme ve özgürlüğün adıdır.

Bizler Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak bugün şehadetinin birinci yıl dönümünde Zîlan yoldaşı bir kez daha saygıyla anıyoruz ve Zîlan yoldaşa sosyalizm bayrağını yükselteceğimizin sözünü veriyoruz. Zîlan yoldaşın izinde Rojava Devrimi’ni koruyacak ve büyüteceğiz.”