Türk devletinin işgal ve saldırıları Şehba’da protesto edildi

Türk devletinin işgal ve saldırılarını protesto eden Şehba Kantonu’ndaki Sivil Toplum Örgütleri, Türk devletinin işgalinin son bulması için uluslararası örgütlerin üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu.

Efrîn başta olmak üzere Suriye’nin birçok bölgesini işgal eden Türk devleti bu coğrafyalarda insanlık suçları işliyor, halkı zorla yerinden ediyor.

Şehba Kantonu’ndaki demokratik sivil toplum örgütleri de Serdem Kampı’nda bir araya gelerek Türk devletinin işgal politikalarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Sivil Toplum Örgütleri Üyesi Gulê Cafer ve Zinar Elûş tarafından okunan açıklamada, 10 yıldır devam eden savaş yüzünden insanların ekonomik olarak çok zorlandıklarını ifade etti.

Türk devletinin Suriye’deki sivillerin yerinden edilmesi ve savaşın sürmesi noktasında başat rol oynadığı vurgulanan açıklamada, Türk devletinin Efrîn’de gayri ahlaki ve insani suçlar işlediği hatırlatıldı.

Açıklamanın sonunda uluslararası insan hakları örgütlerin Türk devletinin suçlarını engellemesi ve işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi için baskı kurması istenildi.