Türk devleti Efrîn’de iki haftada 25 kişiyi kaçırdı

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre işgalci Türk devleti Efrîn kantonunda yılın başından bu yana en az 25 kişiyi kaçırdı, 900 dolayında zeytin ağacını kesti.

ANHA’nın haberine göre Efrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, Türk devletinin yılın başından bu yana işlediği suçlara ilişkin bilanço verdi.

Efrîn’e bağlı köy ve ilçelerde en az 25 kişinin kaçırıldığını belirten Şêxo, aynı süre içerisinde 900 dolayında zeytin ağacının kesildiği ve iki tarihi alanın talan edildiğini kaydetti.

Emşat adıyla bilinen Sultan Süleyman Şah çetelerinin Türk istihbaratının emriyle suç işlemeye devam ettiğini ifade eden Şêxo, Efrîn’de etnik temizliğin sürdüğünü de sözlerine ekleyerek, uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterdi.

DÖRT YILDA BİNLERCE KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti başta Mart 2018’den bu yana işgali altındaki Efrîn olmak üzere, işgal ettiği tüm bölgelerde bir terör ve çete rejimi oluşturdu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

İnsan hakları savunucularına göre 2021 sonu itibariyle Türk devleti Efrîn’de 4 yılda 700’ü aşkın sivili katletti, en az 8 bin 500 dolayında sivili kaçırdı. Kaçırılanların neredeyse yarısının akıbeti belli değil. Aynı süre içerisinde en az 70 kadına tecavüz edildiği belirtilirken, 2018’den beri 300 bini aşkın Efrînlinin zorla evleri ve topraklarından edildiği kaydedildi.