‘Türk devleti halkları çatıştırmak istiyor’

Minbic Çerkes Komitesi’nden Semir Hebak, Türk devletinin bölgelerin birbirinden ayırmak ve halkları çatıştırmak istediğini söyledi.

Minbic Çerkes Komitesi Üyesi Semir Hebak, Demokratik Ulus projesini geliştirip savunacaklarını belirterek, tüm halkları da Özerk Yönetim ve QSD’nin yanında yer almaya çağırdı.

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarıyla ilgili ANF’ye konuşan Minbic Çerkes Komitesi Üyesi Semir Hebak, Türk devletinin yıllardır bölgeye yönelik saldırılarının amacının farkında olduklarını söyledi.

Bölgeleri birbirinden ayırmayı, karışıklık ve halklar arası çatışmayı amaçladığını kaydeden Hebak, şunları ifade etti: “Sadece askeri olarak da saldırmıyor, psikolojik savaş yöntemleri ve ajanlaştırma yoluyla da bölgeye saldırıyor. Türk devleti sadece Kürtlere karşı savaştığını yansıtmaya çalışıyor ama tek hedefinin Kürtler olmadığını biliyoruz. Kuzey-Doğu Suriye halklarının tümü Türk devletinin hedefidir. Güney Kürdistan’da da yine amacı aynıdır. Özellikle Kürtler, Araplar ve Türkmenler arasında çatışma yaratmak istiyor. Halklar arasındaki birliğe karşı savaşıyor.”

Demokratik ulus projesinin tüm gereklerini ve kazanımlarını sonuna kadar geliştirip savunacaklarını söyleyen Hebak, Türk devletinin Osmanlıcılık hayaliyle tekrardan halkları kıyım ve asimilasyondan geçirmek istediğini belirtti.

Çerkes halkının yaşadıklarına dikkat çeken Hebak, şunları dile getirdi: “Osmanlı, Rus ve İngilizlerin de desteğiyle bu topraklarda çok büyük tahribatlar yaptı. O dönemde Çerkes halkı büyük bir kıyım ve asimilasyondan geçirildi. Osmanlı eliyle bizler büyük bir kirli asimilasyona maruz kaldık ve dünyanın her yerine dağıldık. Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak ve daha birçok ülkeye dağıldık. Türk devleti başarırsa aynı şeyler bizi bekliyor olacak. Bu nedenle onların tüm planlarının önünde duracağız. Tüm halklara çağrımdır; Özerk Yönetim ve QSD’nin yanında yer alalım.”