'Türk devleti Osmanlı hayalini yenilemek istiyor'

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarını kınayan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Rîhan Loqo ve Kongra Star Koordinasyon Üyesi Elif Şêx Mihemed, Türk devletinin bu saldırılarla Osmanlı projesini yenilemek istediğini belirtti.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Rîhan Loqo, Türk devletinin ve KDP'nin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarla amaçlarına ulaşamayacağını söyledi. 

KDP'nin işgalci Türk devleti ile işbirliğine tepki gösteren Rîhan Loqo, şunları söyledi: "İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na ve genel olarak Kürdistan topraklarına yönelik saldırıları 2016 yılında yeni bir konseptle tekrar başladı. Türk devleti savaş konsepti ile Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor. 

Türk devleti 2016'dan bu yana Kürt halkını, değerlerini, kültürünü, dilini ve varlığını yok etmek için aralıksız bir şekilde saldırıyor. 2021 yılında Garê'yi de işgal etmek isteyen faşist Türk devleti, gerillanın direnişi ile kırılma yaşadı. Garê yenilgisinin ardından Medya Savunma Alanları'na da saldırı başlatan Türk devleti, kimyasal silah dahil her türlü savaş suçunu işliyor ve uluslararası devletler ile insan hakları örgütleri bu duruma sessiz kalıyor. 

Türk devleti ve KDP, yaptıkları görüşmelerin ardından ilk önce 14 Nisan'da Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısı başlattılar. 17 Nisan'da da birçok devletin desteği ile havadan ve karadan büyük bir saldırı yapıldı. Bu savaş bir varlık-yokluk savaşıdır. Çünkü büyük bir krizde olan Türk devleti çözümü yine savaşta bulmak istiyor. İşgal saldırılarında KDP açıktan Türk devleti ile işbirliği yapıyor. Buna karşı herkes gerillaya destek olmalı. Eylemlerimiz ve çalışmalarımızla KDP ile Türk devletinin gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermeliyiz."

EFRÎN HALKINA YÖNELİK SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Elif Şêx Mihemed ise Türk devletinin bir kez daha Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek için Kürdistan topraklarına saldırı başlattığını belirtti.

Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırı ile eş zamanlı olarak Rojava ve Şengal'e de saldırıldığına dikkat çeken Elif Şêx Mihemed, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Efrîn işgalinden dolayı Şehba'ya göç eden burada direnişini sürdüren Efrînliler de hala Türk devletinin saldırılarına maruz kalıyor. Türk devleti keşif uçaklarıyla sivilleri hedef alıyor. Ancak bu saldırı politikası halkın direnişi ile boşa çıkacaktır. Kürdistan topraklarında hergün şehit veriliyor. Verdiğimiz direniş ile Rêber Apo'yu özgürleştireceğiz ve Kürdistan topraklarını işgalden kurtaracağız" dedi.