Türk devletinin bombardımanında yaralanan kadın yaşamını yitirdi

İşgalci Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik bombardımanından ağır yaralanan Zehra Salih El Semoo hayatını kaybetti. Aynı saldırıda 13 yaşındaki bir çocuk da katledilmişti.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 19 Mart Cuma gün Eyn Îsa’ya bağlı El Hediryat köyüne düzenlediği saldırıda yaralanan 25 yaşındaki Zehra Salih El Semoo tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İşgalci Türk devleti Eyn Îsa’ya bağlı El Hediryat köyünü bombalamış, 13 yaşındaki Mehmûd El Xelîl katledilmiş, Necîb Îbrahîm Himêdî, Ezîze Cexêdim, Îman El Semoo ve Zehra El Semoe isimli yurttaşlar ise yaralanmıştı. Ağır yaralanan Zehra Salih El Semoo’nun da hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı ikiye yükseldi. 

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, 17 Mart’tan bu yana Eyn Îsa ve köylerini yönelik saldırılarını arttırdı. Çeteler aynı zamanda Eyn Îsa’nın kuzey ve batısında bulunan Seyda ile Muelek köylerini de işgal etme girişiminde bulundu. Ancak Demokratik Suriye Güçleri (QSD) çetelerin bütün girişimlerini boşa çıkardı. 

Bu arada 2019 yılında imzalanan Soçi Anlaşması’na rağmen Rusya, işgalci Türk devletinin birkaç aydır devam eden saldırılarına sessiz kalmaya devam ediyor.