Türk devletinin Efrîn'e saldırılarının aylık bilançosu

Türk devletinin Efrîn bölgesine yönelik işgalci saldırılarının aylık bilançosu açıklandı.

İşgalci Türk ordusu ve bağlı çetelerinin Efrîn ve Şehba köylerine yönelik bombardımanları devam ediyor. Türk ordusunun  5 Haziran’da Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Meyasê köyüne yönelik bombardımanında 14 yaşında Zeynep adında bir çocuk katledildi. 28 Haziran’da ise Şêrawa ilçesine bağlı Basilê ve Aqibê köyleri arasında Türk ordusu ve çetelerine ait bir mayının patlaması sonucu Mirzan Xelil Ham Kalo adında bir sivil ağır yaralandı.


İşgalci Türk ordusunun Haziran ayı boyunca Efrîn ve Şehba’ya yönelik saldırıları ve bombardımanlarının bilançosu şöyle:


“1 Haziran’da  Eyn Deqnê, Belûniyê, Şêx Îsa, Meranazê, Malikiyê , Şêwarqa köylerine yönelik 8 obüs topu ve aralıksız doçka atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
2 Haziran’da  Hirbil, Şêx Îsa, Meranazê ,Elqamîye, Malîkîye, Kêlê, Şêwerqa, Tat Maraş û Tinnibê köylerine yönelik 14 obüs ve 9 havanla bombalandı . Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
3 Haziran’da Elqamîye, Meranazê, Malîkîye, Kelê, Şêwerqa ,Tepe Kilotê, Aqîbê , Bênê köylerine yönelik 134 obüs, 23 havan ve 13 tankla bombalandı. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
4 Haziran’da Minix , Elqamîye, Soganeke, Aqîbe , Bênê , Tepe Kilotê, Xerab Şemsê , Meranazê, Gundê Mezin köylerine yönelik 234 obüs ve 89 havan topu saldırısı gerçekleşmiştir. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
5 Haziran’da Eyn Deqnê, Bellunîye,Şex Îsa, Tepe Gêra ,  Tepe Xwedê, Meranazê, Malîkîye, Kêle, Şêwerqa, Soganeke, Tepe Kilotê ve Meyase köylerine yönelik 96 obüs topu atışı, aralıksız keşif ve savaş uçakları hareketliği olmuştur. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
6 Haziran’da Tat Maraş, Şêwerqa, Meranazê, Eyn Deqnê , Kelê , Xerab Şemsê köylerine yönelik 57 obüs, 23 havan topu atışı gerçekleşmiştir. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
7 Haziran’da  Merenazê , Malikiyê , Şêwarqa, Tepe Ş.Xabûr, Tepe Xwêdê, Eyn Deqnê köylerine yönelik 57 obüs, 9 havan topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
8 Haziran’da  Til Medîq , Til Cîcan , Minix , Merenaz, Malikiyê û Bênê , Elqamiyê köylerine yönelik 23 havan, 18 obüs topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
9 Haziran’da Eyn Deqnê, Şêx Îsa , Merenazê, Malîkiyê, Tat Maraş, Şêwerqa köylerine yönelik 26 havan ve obüs topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
10 Haziran’da Minix , Eyn Deqnê , Belûniyê , Meyasê , Malikiyê , Meranazê köylerine yönelik 127 obüs, 23 havan topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
11 Haziran’da Meranazê, Malikiyê , Elqamiyê , Dêrcimêl , Bênê , Simuqa , Belûniyê , Minix , Eyn Deqnê köylerine yönelik 47 havan, 15 obüs topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Efrîn hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
12 Haziran’da Meranazê , Elqamiyê , Geliyê Meyasê , Qinêtrê , Tepe Ş.Xabûr, Kefer Xoşer , Basûtê , Kêlê , Eyn Deqnê , Minix , Şêx îsa , Simuqa köylerine yönelik 23 obüs, 18 havan topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
13 Haziran’da Eyn Deqnê , Minix , Beluniyê , Wehşiyê , Til Rifat , Merenazê , Malikiyê , Elqamiyê , Soganekê, Aqîbe, Hirşe Soganeke, Zîyaretê, Xerabkê, Dêrcimel, Bênê, Ziyaretê ve Dêrcimel arası, Bênê ve Dêrcimêl arası, Dêrcimêl û Kefer Naya arası köylere yönelik 478 obüs, 180 havan topu atışı gerçekleşti. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
14 Haziran’da Malikiyê, Merenazê , Şêwerqa, Meyasê, Eyn Deqnê , Tepe Gêra , Şêx îsa köylerine yönelik 17 obüs, aralıksız doçkayla bombalandı.
15 Haziran’da Til Mediq ,Şêx Îsa , Eyn Deqnê , Beluniyê , Merenazê, Malîkîye, Şêwerqa, Bênê, Aqîbe ve Soganeke köylerine yönelik 13 obüs ve doçkayla bombalandı. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
16 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Merenazê, Malikiye, Şêwerqa köyleri, Tepe Meyase, Tepe Kilotê, Til Mediq, Eyn Deqnê köyleri doçka, bombaatar, obüslerle bombalandı. Ayrıca Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.  Bombardımanlarda 8 obüs mermisi kullanıldı.
17 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Merenazê, Malikiyê, Tatmaraş, Eyn Deqnê köyleri doçka ve obüslerle aralıksız bir şekilde bombalandı. Efrîn ve Şehba bölgesinde keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı ve bölge 23 obüs ve doçka mermileriyle aralıksız bir şekilde bombalandı.
18 Haziran’da Şehba, Şêrewa, Eyn Deqnê, Belûniyê, Şêx İsa, Merenazê, Malikiyê, Elqamiyê köyleri 47 havan ve bombaatar ile aralıksız bir şekilde bombalandı. Bölgede savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
19 Haziran’da Şehba, Şerawa, Tatmaraş, Malikiyê, Merenazê, Soxanekê köyleri, Tepe Şehit, Xabur, Aqibê ve Kelê köyleri, Tepe Kilotê, Til Eneb, Eyn Deqnê köyü, Tepe Gêra ve Şêx İsa doçka, bombaatar, havan ve obüslerle bombalandı. Keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı. Bombardımanlarda 30 obüs mermisi ve 13 havan kullanıldı.
20 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Eyn Deqnê, Malikiyê, Merenazê köyleri doçka, SPG-9, 12 havan, tanklarla bombalandı ve 6 keşif ve savaş uçağı bölge semalarında dolaştı.
21 Haziran’da Şêrawa, Malikiyê, Merenazê, Elqamiyê köyleri doçka, 6 havan mermisi ile bombalandı. Şêrawa hattında keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı.
22 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Merenazê, Malikiyê köyleri doçkalarla bombalandı. Bölge semalarında keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı.
23 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Minix, Eyn Deqnê, Belûniyê, Hezwan, Simoqa, Merenazê, Malikiyê, Elqamiyê, Tinib köyleri doçka, bombaatar, havan ve obüslerle bombalandı. Bombardımanda 8 havan mermisi ve 17 obüs mermisi kullanıldı. Şêrawa hattında gün boyu keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı.
24 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Belûniyê, Eyn Deqnê, Merenazê, Malikiyê, Şêwerqa, Tatmaraş, Elqamiyê köyleri ve Tepe Kilotê obüs ve doçkalarla bombalandı. Şehba ve Şêrawa hattında keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı. Bombardımanlarda 27 obüs mermisi kullanıldı.
25 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Merenazê, Malikiyê, Xerab Şemse, Eyn Deqnê, Belûniyê köyleri doçka ve bombaatarlarla bombalandı. Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçakları hareketliliği yaşandı.
26 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Merenazê, Elqamiyê, Malikiyê, Şêwerqa, Kelê, Seda, Şehba, Eyn Deqnê, Beluniyê, Şêx İsa köyleri doçka, obüs ve havanlarla bombalandı. Şehba ve Şêrawa’da keşif uçakları hareketliliği yaşandı. Bombardımanlarda 25 havan mermisi, 35 obüs mermisi kullanıldı.
27 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Simuqa, Til Mediq, Eyn Deqnê, Şêx İsa, Şêrka, Merenazê, Merfreq köyleri doçka, havan ve obüslerle bombalandı. Şehba ve Şêrawa hattında keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı. Saldırılarda 60 obüs mermisi, 12 havan mermisi kullanıldı.
28 Haziran’da Şehba, Şêrawa, Malikiyê, Merenazê köyleri, Tepe Kilotê, Eyn Deqnê, Tepe Xwedê doçka ve bombaatarlarla bombalandı. Şêrawa ve Şehba hattında savaş uçakları hareketliliği yaşandı.
29 Haziran’da Şehba, Şêrewa, Elqamiyê, Xêrêbkê, Şêx İsa, Hirbilê köyleri doçka, bombaatar, havan ve obüslerle bombalandı. Bombardımanda 27 obüs, 13 havan mermisi kullanıldı. Şehba ve Şêrawa hattında keşif ve savaş uçakları hareketliliği yaşandı.
30 Haziran’da Şêrawa, Merenazê köyleri, Tepe Şehit Xabur doçka, bombaatarlarla bombalandı. İşgalci Türk devleti Ezaz ve Meryeminê hattındaki tarım arazilerini ateşe verdi.”