Türk devletinin yerlerinden ettiği Serêkaniyêlilerden protesto eylemi

İşgalci Türk devleti tarafından toprakları ve evleri işgal edilen Serêkaniyêliler, Waşûkanî Kampı’nda bir yürüyüş yaparak işgalcilerin savaş suçlarını protesto etti.

Hesekê’deki Waşûkanî Kampı’nda yüzlerce Serêkaniyêli, “Bütün halklarımızla katledilme ve göçertmeye karşı direneceğiz” şiarıyla bir yürüyüş düzenledi.

Türk devletinin Serêkaniyê’yi işgal etmesi nedeniyle iç göçe maruz kalan kamp sakinleri, son zamanlarda Til Temir ve Zirgan’a dönük artan saldırılara tepki gösterdi.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Kongra Star bayrakları taşındı.

Eylemciler ayrıca “Kadın ve çocukların katledilmesini durdurun”, “Göçü ve talanı durdurun” ve “İnsanlık vicdanı nerede?” yazılı pankartlar açtı.

Yüzlerce kişi kamp meclisi merkezi önünden, kamp girişindeki ana kapıya kadar yürüdü.  Kamp girişinde yapılan mitingde Waşûkanî Kampı Meclisi Eş Başkanı Elaa Cemîl El-Elî, Serêkaniyêli göçmenler adına yaptığı basın açıklamasında uluslararası toplumun işgalci Türk devletinin Zirgan ve Til Temir’e yönelik saldırıları karşısındaki sessizliğini kınadı.

El-Eli, insan hakları örgütlerine Kuzey ve Doğu Suriye’de işlenen suçlara karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısında ulundu.