'Türk ordusu Um Kêf köyünde misket bombası kullandı'

Til Temir Askeri Meclisi, işgalci Türk ordusunun Um Kêf köyünde yasaklı misket bombalarını kullandığını kaydetti.

Til Temir Askeri Meclisi komutanlarından Ehmed Keleş, işgalci Türk ordusunun Um Kêf köyünü misket bombalarıyla bombaladığını açıkladı.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, sabah saat 04:00’dan itibaren Til Temir’in Um Kêf köyünü bombalıyor.

Komutan Ehmed Keleş, Til Temir’in çevresine özellikle Um Kêf köyüne 150’den fazla havan topunun isabet ettiği bilgisini vererek, şöyle devam etti: “İşgalci Türk ordusu sabah saat 04:00’dan saat 9:30’a kadar aralıksız şekilde uluslararası alanda yasaklı olan misket bombalarıyla saldırdı ve saldırı sonucunda 6 Şam hükümeti askeri yaralandı. Maddi hasarlar meydana geldi ve elektrikler kesildi.”

Komutan, Rus güçlerinin saldırılardan sonra müdahale ettiğini belirtti.

'CEVAP VERMEYE HAZIRIZ'

Muhtemel saldırılara karşı cevap vermeye hazır olduklarını ifade eden Ehmed Keleş, garantör güçlere (Rusya ve ABD’ye) sivilleri hedef alan işgalci Türk devletine bir sınır koymaları çağrısında bulundu.

Ehmed Keleş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 yıldır süren savaşta işgalci Türk devleti, QSD askeri güçleri ve ona bağlı askeri meclislerinin iradesini kırmak istedi ancak yapamadı. Şimdi ise halkın iradesini kırmak istiyor. Yine de halkımız yanımızda direniyor, çünkü bu güçler onların çocuklarından oluşuyor ve sonuna kadar mücadele sözünü veriyor.”

İşgalci Türk ordusu Eylül 2021’de de Eyn Îsa ilçesi ve kırsal bölgelerini misket bombalarıyla bombalamıştı. Bombalama sonucunda Ehmed Fecir Şedhan adlı kişi yaralanmıştı.