Tutsaklar gerillaya da moral veriyor

HPG komutanlarından Baran Farqîn, açlık grevi eylemini sürdüren PKK ve PAJK’lı tutsakların, halka ve gerillaya da büyük moral verdiğini söyledi.

HPG komutanlarından Baran Farqîn, Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım’dan beri sürdürdükleri açlık grevi eylemiyle ilgili ANF’ye konuştu.

Tutsakların, Öcalan’ın özgürlüğü için öncülük yaptıklarını; tüm zor koşullara rağmen hamle başlatıp mücadeleyi güçlendirerek, gerillaya ve halka da moral verdiklerini belirten Farqîn, “Çok önemli ve çok anlamlıdır. Şu anda zindanda direnen yoldaşlarımızla aramızda fiziki olarak mesafeler olsa da Apocu yoldaşlık ruh birliği ve bütünlüğü anlamında kesinlikle bir ayrılık, uzaklık yoktur. Yoldaşlık mekan ve zaman farkını aşan, anlamsızlaştıran bir güç ve tılsıma sahiptir. Özgür bir Önderliğe, özgür bir ülkeye, yoldaşlığa, yaratılan özgür Kürt ve Kürdistani değerlere duyduğumuz bağlılık, yoldaşlığımızın mayasıdır. Yüreklerimiz aynı duygularla doludur, aynı amaç için çarpmaktadır. Bu anlamda fiziki ayrılığın çok da bir önemi yoktur bizler açısından” dedi.

Zor bir süreçten geçildiğini ama önderliğin, örgütün, halkın ve gerillanın net olduğunu vurgulayan Farqîn şunları söyledi: “Büyük zaferler, halkımızın ve Kürdistan’ın kurtuluşu ve özgürleştirilmesi elbette ki bedel gerektiriyor. Yıllardır bu böyledir ve PKK öncülüğündeki Kürt halkı direnişle bütünleşerek bedel vermektedir. Birçok yoldaşımızı bu yolda şehit verdik. Direnişimiz hız kesmeden sürüyor. Bedel ödeye ödeye bugünlere geldik ve böyle de zafere ulaşacağız. Zindandaki arkadaşlar, yaşatmak ve özgürleştirmek için şehadeti göze alarak kendilerini feda ediyor. Biz, bu direnişin kesinlikle zafere kadar gideceğine inanıyoruz.”

Kürt Halk Önderi’nin büyük bir fedakarlıkla Kürdistan halkları ve ezilen tüm halklar için verdiği mücadeleden, direnişçi duruşundan dolayı büyük bir tecrit altında olduğunu hatırlatan HPG komutanlarından Baran Farqîn, şunları ekledi: “Bu tecridi kırmak, Önderliğimizi fiziken özgürleştirip halkımız, toprağımız ve dostlarıyla buluşturmak biz gerillanın görevi ve en büyük hedefidir. Onlar, zindan koşullarında böylesine bir direniş sergileyebiliyorsa zafere en çok yaklaştığımız yerde olduğumuzu belirtebiliriz. Biz de HPG gerillaları olarak Önderliğimizin özgürlüğü için eylemlerimize ara vermeden devam edeceğiz.”