YAT’dan DAİŞ’e operasyon: Biri çete başı üç DAİŞ’li yakalandı

Anti-Terör Birimleri’nin (YAT), Hol, Til Hemîs ve Dêrazor’da saldırı hazırlığındaki DAİŞ hücrelerine yönelik düzenlediği operasyonlarda biri çete başı olmak üzere üç DAİŞ’linin yakalandığı bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ile birlikte DAİŞ hücrelerinin harekete geçtiğine dikkat çekti.

Operasyonun görüntülerini de paylaşan QSD, DAİŞ çetelerinin Hol, Til Hemîs ve Dêrazor gibi farklı bölgelere terör saldırıları düzenlemeye çalıştığını belirtti.

Açıklamada, Anti-Terör Birimleri’nin (YAT), Uluslararası Koalisyon güçleriyle iş birliği içinde, Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinde DAİŞ hücrelerinin saklandığı yerlere 3 operasyon düzenlediği ifade edildi.

Bu operasyonlarda bir DAİŞ çetebaşı ile Hol kampı ve cezaevlerine saldıır hazırlığındaki hücrelere silah ve mühimmat sağlamakla görevli 2 çete üyesinin yakalandığı belirtildi.

QSD’nin açıklamasına göre, 7-10 Aralık tarihleri ​​arasında Hol, Til Hemîs ve Dêrazor’da düzenlenen operasyonda ayrıca şu silahlara el konuldu:

Kalaşnikof: 1

AK-47: 1

Tabanca: 1

Tabanca: 1

Bomba: 2

Dürbün: 1

Palaska: 4

Birçok şarjör ve cephanelik

Patlayıcı maddeler

Bir dizi cep telefonu.