YPG Efrîn şehitlerini andı

YPG Genel Komutanlığı, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilişinin üçüncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, direnişte şehit düşenleri andı.

YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Efrîn’i özgürleştirme sözünü tekrarladı.

YPG’nin açıklaması şöyle:

“Rojava Devrimi, DAİŞ vahşetinin yok ederek, insanlık değerlerini  korudu ve insanlığa demokratik değerleri armağan etti. İşgalci Türk devleti her zaman demokratik değerlere karşı çıkmış ve Rojava’da gelişen ve tüm halklara örnek olan devrime karşı topyekûn savaşlar başlatmıştır. Bu saldırılardan biri de 2018 yılında tüm dünyanın gözü önünde Efrînliere karşı gerçekleştirildi.

Tarih boyunca kültürel zenginlikleriyle tanınan Efrîn bugün kültürel soykırım ve demografik değişimle karşı karşıya kalmıştır. Halkımız ve kahraman savaşçıları Komutan Karker Êriş öncülüğünde, işgale karşı aylarca eşsiz bir direniş sergiledi. İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bu fedai ruh karşısında ancak teknik olarak ilerleyebildi.

Efrîn’de halkımız, YPG, YPJ ve QSD birlikleri öncülüğünde 7’den 70’e eşsiz bir direniş sergiledi ve tarihi destanlar yazdı. Bu direnişte, komutan Karker öncülüğünde, ‘YA KAZANACAĞIZ, YA KAZANACAĞIZ’ şiarıyla eşsiz bir direniş sergilendi ve direnişin her anı bir destan oldu. Komutan Karker öncülüğündeki bu ruh Avesta, Rizgar, Rosiyar, İlan, Arteş ve yüzlerce kahraman şehit ile tarihi bir direniş ruhu oldu.

Halkımızın ve Ortadoğu halklarının özgür geleceği, bugün işgalci Türk devleti ve çeteleri yüzünden büyük bir tehditle karşı karşıya kalmış. Bu tehdide karşı Komutan Karker Êriş’in ruhuyla ve ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ şiarıyla, mücadeleyi yükseltmek, işgali sonlandırmak, mücadelemizin temel amacıdır. Karker Êriş şahsında tüm Efrîn direnişi şehitlerini saygıyla anıyor, halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz özgürlük sözünü tekrarlıyoruz.”