YPG: Rojava Devrimi'ni kalıcı hale getireceğiz

19 Temmuz Devrimi'ni kutlayan YPG, "İnsanlığın Rojava Devrimi’ne olan umudunu kalıcı hale getireceğiz” dedi.

YPG Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG'nin açıklaması şöyle:

“19 Temmuz Özgürlük Devriminin 10. yılını başta Önder Apo olmak üzere, tüm şehitlerimize, bölge halkımıza, savaşçılarımıza ve bütün insanlığa kutluyoruz. Rojava Özgürlük Devrimi, Önder Apo’nun paradigması temelinde, binlerce şehidin ve gönüllünün emeğiyle 10 yılını birçok tarihi dersler vererek tamamladı. Rojava Devrimi gibi dünyada ilk on yılında bu denli zorluklarla yüz yüze kalan başka bir devrim görülmemiştir. Bu anlamda Rojava Devrimi tek örnektir. Pratikte her ne kadar eksiklikler olsa da her türlü saldırıya karşı direnerek özgürlük paradigmasını yaşamın her alanında etkin kılmıştır.

'DEVRİM, DOĞRU ÇÖZÜM OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Rojava Devrimi tahmin edildiğinden daha etkili bir şekilde insanlığa ulaştı ve ilk yıllarında kazandığı enternasyonalist karakteriyle bunu gerçekleştirdi. Özellikle Kobanê direnişinde doruk noktasına ulaşan DAİŞ’e karşı olan savaş dünyanın dört bir yanında etkisini göstererek her ülkeden binlerce gencin YPG/YPJ saflarına katılmasına neden oldu. Elbette sadece askeri alanda bir etki yaratmadı, toplumları ve özellikle gençleri birbirinden ayıran kapitalist modernite esasında Rojava Devrimi’nin en doğru çözüm ve yol olduğunu herkes gördü. Onlarca enternasyonalist savaşçı işgalcilere karşı farklı zamanlarda şehit düştü. Bu vesileyle şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

'KADIN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞARILDI'

Kuşkusuz Rojava Devrimi özgür kadınla tanınıyor. Önder Apo’nun da dediği gibi ‘Rojava Devrimi Kadın Devrimidir.’ Çünkü kadının bir rengi yoktu ve erkek egemen zihniyeti çerçevesinde yaşamın her alanında geride tutuldu. Önder Apo’nun fikir ve felsefesiyle bilinçlenerek Rojava Devrimi’nin öncüsü oldular. Askeri ve yaşamın her alanında renklerini gösterdiler. Askeri kadın gücü ve Özerk Yönetimin demokratik sisteminin oluşturulmasında esas bir rol aldılar. Kuzey ve Doğu Suriye toplumunu ekolojik, demokratik ve özgür kadın çizgisinde eğittiler. Halen dünya gündeminde yer alan ve çözüme kavuşamayan birçok toplumsal sorun, Kuzey ve Doğu Suriye’de Rojava Devrimi ile kadın öncülüğünde çözüme kavuşarak bütün dünya için bir alternatif oldu.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI EŞSİZ DİRENİŞ VAR'

Rojava Devrimi’nin zorluklarla geçen 10 yılındaki gelişmelere rağmen gelecekte çözülmesi gereken birçok sorun var. Devrimin başından beri kazanımlarımız, işgalci Türk devleti ve bölgede barışın egemen olmasını istemeyen güçlerin hedefi oldu. Arap, Kürt, Ermen, Süryani, Asuri, Türkmen ve birçok inançtan oluşan bölge halkımız, kazanımlarını ve halkların inşa ettiği demokratik sistemi savunarak, Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgeleri kurtarmak için eşsiz bir direniş gösteriyor. Halklarımıza verdiğimiz özgürlük zaferi sözünü kesinlikle gerçekleştireceğimiz ve insanlığın Rojava Devrimi'ne olan umudunu kalıcılaştıracağımız sözünü veriyoruz.

Bir kez daha Rojava Devrimi’nin 10’ucu yılını tüm insanlığa kutluyoruz. Yıllardır sürdürdüğümüz mücadelemizle halkımızla birçok zaferi kutlayacağımıza ve kazanımlarımızı büyüteceğimize inanıyoruz.”