YPG savaşçıları Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Farklı alan ve tarihlerde şehit düşen YPG savaşçıları Celal Hemo (Celal Toreman), Hemed Henîf (Erdîf) ve Mamed Ibrahîm (Mamed Kobanê) Şehit Dicle Şehitliği’nde gerçekleştirilen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Farklı alan ve tarihlerde şehit düşen YPG savaşçıları Celal Hemo (Celal Toreman), Hemed Henîf (Erdîf) ve Mamed Ibrahîm (Mamed Kobanê) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde Fırat Bölgesi’nden binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı. Törende ayrıca Abdullah Seydo’nun (Mihemed Xeyrî Durmiş) şahadeti açıklandı.

Uğurlama töreni bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşan Özsavunma Güçleri Konseyi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Her üç şehit şahsında tüm özgürlük şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitleri anlatmak için sözler yetersiz kalıyor, çünkü onlar halkı ve ülkesi için canlarını feda etti” dedi.

Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehditlerine dikkat çeken Şêx Hesen, “QSD savaşçıları, Hecin bölgesinde DAİŞ çetelerine her darbe vurduğunda Erdoğan ve çeteleri çaresiz kalıyor ve savaşçıların ilerleyişini engellemek için tehditler savuruyor ve halkı iradesiz bırakmak istiyor.

Halkımız bu kirli siyasetler karşısında boyun eğmeyecek ve kanlarının son damlasına kadar şehitlerin yolunun takipçisi olacak” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) adına konuşan Eburahman El-Demir ise şehit ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi. Şehit Aileleri Meclisi törende aynı zamanda Abdullah Seydo’nun (Mihemed Xeyrî Durmiş) şahadetini açıkladı.

Törenin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı