YPJ: Şengal’e saldırının birinci derece sorumlusu KDP

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), 7 Aralık’ta Şengal’e düzenlenen saldırının birinci sorumlusunun KDP olduğunu belirtti.

İşgalci Türk devletinin insansız hava aracı ile 7 Aralık’ta düzenlediği saldırıda Şengal Özerk Yönetimi Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel şehit düşmüştü.

YPJ yaptığı yazılı açıklamada “Şengal, 2014 yılındaki fermanın ardından genç kadın ve erkeklerinin gücüyle özerkliğini kurdu. Bütün saldırı ve tehditlere rağmen toprağını, varlığını ve kültürünü savundu. Bazı güçler bu başarıyı hiçbir zaman hazmedemedi ve Êzîdxan toplumunun öncülerini hedef alarak fermanı devam ettirmek istediler. Gücünü ve iradesini koruyan, varlığı ve çalışmasıyla Şengal’e sahip çıkan Mam Zekî, Mam Seid, Zerdeşt Şengalî ve Merwan Bedel gibi Êzîdxan toplumunun komutanlarını hedef aldılar” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “İşgalci Türk devleti Şengal’deki çetelerle iş birliği yapma ve finanse etmede açık bir rol oynadı. Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından Türk devleti ve KDP’nin kutsal topraklara dönük saldırı ve tehditleri devam etti.

Son olarak Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Merwan Bedel, MİT, Parastin ortaklığıyla ve Irak hükümetinin sessizliği sonucunda hedef alınarak, namertçe şehit edildi. KDP ailevi çıkarları için yüzbinlerce şehidin kanıyla özgürleştirilen Başûrê Kurdistan topraklarını kirli bir şekilde işgalci Türk devletine sunuyor. Bu nedenle bu kirli saldırının birinci derece sorumlusu KDP’dir.

YPJ güçleri olarak Êzidî toplumunun öncülerini ve komutanlarının hedef alındığı bu tür saldırıları fermanların devamı olarak görüyoruz. Bu saldırılara ortak olanları ve işgalci Türk devletinin uygulamalarına karşı sessiz kalanları kınıyoruz. Şehit Merwan Bedel’in ailesine, Êzidî toplumumuza ve yurtsever halkımıza baş sağlığı diliyoruz. YPJ olarak halkımızın acısını paylaşıyoruz. Bütün dünya kadınlarını, demokrat çevreleri hep birlikte sorumluluk alarak Şengal’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kadın ve gençler başta olmak üzere bütün Êzidî toplumunun daha güçlü bir şekilde iradelerine, direniş kültürlerine devam edeceklerine, Şengal’i koruyacaklarına ve Mam Zeki, Zerdeşt Şengali, Mam Seid ve Merwan Bedel’in mücadelesine sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Şengal halkını birliklerini güçlendirmeye, topraklarına, kültürlerine ve kutsal Êzidxan’ı korumaya çağırıyoruz.”