YPJ’den 10 Aralık açıklaması: Türk devleti vahşi suçlar işliyor

YPJ Genel Komutanlığı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türk devletinin vahşi suçlar işlediğini belirterek, uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, 10 Aralık vesilesiyle Türk devletinin gündelik olarak işlediği savaş suçlarına dikkat çekti.

YPJ, “Türk devleti destekli bu gruplar amaçlarına ulaşmak için her gün vahşi suçlar işliyor, insan hakları ve uluslararası hukuku ihlal ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgal ettiği bölgelerinde kadın, çocuk ve yaşlılara saldırıyor” dedi

Türk devletinin kadın ve çocuklara karşı işlediği insanlık dışı suçlarla birlikte alıkoyduğu insanların ailelerinden fidye istediğini belirten YPJ, ayrıca işgal altındaki bölgelerde yapılan etnik temizliğe dikkat çekti.

Demografik değişim, halkın mallarına el koyma ve dışarıdan yabancıların getirilerek işgal edilen yerlere yerleştirme gibi suçları hatırlatan YPJ, uluslararası toplumun sessizliğine de tepki gösterdi.

Bu sessizliğin Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de vahşi suçlar işlemesine zemin yarattığını belirten YPJ, işgalci Türk devleti ve çetelerinin ihlallerinin başta BM Araştırma Komitesi olmak üzere uluslararası örgütler tarafından belgelenmesine rağmen sessizliğin sürdüğünü kaydetti.

Kadınlara ve halklara meşru hakları için mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan YPJ, uluslararası toplum ve örgütleri de insan hakları ihlallerini takip etmeye, sorumluluklarına sahip çıkmaya, Türk devletinin işgal saldırılarına dur demeye ve suçların yargılanmasını sağlamaya çağırdı.