YPJ’den 2022 mesajı: Sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız

YPJ Genel Komutanlığı yeni yıl mesajında “özgür ve onurlu bir yaşam için” üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.

YPJ Genel Komutanlığı yeni yıl mesajında “özgür ve onurlu bir yaşam için” üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.

YPJ Genel Komutanlığı, yeni yıl vesilesiyle özellikle kadınları örgütlenmeye ve öz savunma güçlerini inşa etmeye çağırdı.

Yeni yıl mesajında, “YPJ olarak özgür ve onurlu bir yaşam için üzerimize düşen bütün sorumluluk ve görevlerimizi yapmaya hazırız. Kadınların ve toplumun özgürlüğünün garanti altına alınması için bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğiz” denildi.

YPJ’nin mesajı devamla şöyle:

“2021 yılında Kuzey ve Doğu Suriye’de işgal ve her türlü düşman saldırıları aralıksız devam etti. Bu saldırılarda çok sayıda değerli yurtsever yaşamını yitirdi. Aynı şekilde değerli komutanımız Sosin Bîrhat ve başka yoldaşlarımız şehit oldu. Fakat değerli şehitlerimiz, halkımızın direnişi ve iradesi, özgürlük savaşçılarımızın fedai ruhu sayesinde düşmanın kirli planları amacına ulaşmayacak. Bu gerçeklikle beraber şehitlerimizi saygıyla anıyor ve yollarını takip edeceğimiz sözünü yeniliyoruz. Yine kadınların öncülük ettiği halkımızın emeğini ve fedakarlığını selamlıyoruz.

Ayrıca 2021 yılında özellikle Ortadoğu'da ve tüm dünyada kadınlar her türlü baskıya, şiddete, katliama, tecavüze ve diğer saldırılara maruz kaldı. Erkek egemen sistem, kadına yönelik bu tür şiddet uygulamalarıyla kadının yaşamını cehenneme çevirmiştir. Dünyanın her yerindeki kadınlar bu saldırılara karşı durdular ve benzersiz bir direniş sergilediler. Özellikle Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni olan Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadınlar, işgal saldırılarına ve ataerkil zihniyete karşı amansızca savaşmışlardır.

Dünyanın her yerindeki kadınların iktidar anlayışına ve işgalci faşist sisteme karşı kalıcı bir mücadele yürütebilmesi ve özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşması için bir meşru savunma sistemi inşa etmesi gerekmektedir. Şimdi kadınlara özgürlük zamanı diyoruz. Kadınlar artık bir örgüte ve orduya sahip. Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrim gerçeği, kadınların demokratik ve özgür bir topluma öncülük edebileceğini göstermiştir.

YPJ olarak meşru savunma sistemimiz, binlerce şehidin gösterdiği kahramanlık sayesinde bir düzeye ulaştı, bölge ve dünyadaki tüm kadınlar için büyük umutlar yarattı. Bugünden itibaren bedeli ne olursa olsun, özgür ve onurlu bir yaşam için özgür kadın ve toplum için mücadele etmeye hazırız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz.

Yeni yıl vesilesiyle yürekleri özgürlük için atan kadınlara çağrımız, özgürlük felsefesi doğrultusunda kendilerini örgütlemeleri ve öz savunma güçlerini inşa etmeleridir.

2022 yılında da tüm insanlık ve emekçi kadınların yeni yılı kutluyor ve diyoruz ki; JİN JİYAN AZADÎ.”