YPJ’den saldırılara yanıt: Terör rejimini yeneceğiz!

Kadın Savunma Birliği (YPJ) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada “terör rejimini” yeneceklerini belirtti.

Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ardından yazılı bir açıklama yapan YPJ, “Her zaman soykırım yüzünü sergileyen işgalci Türk devleti, halka karşı her türlü vahşi yöntemleri kullanıyor. 19 Kasım gecesi saat 12.00’de Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik, Kobanê, Eyn Îsa, Dirbêsiyê, Zirgan, Şehba ve Til Rifat bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılar faşizmin katliamıdır” dedi.

YPJ devamla şunları belirtti:

“Faşist Erdoğan her ne kadar İstanbul’daki provokasyonu saldırının bahanesi olarak gösterse de Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırı hazırlıklarının çoktan planlandığını herkes biliyor. Erdoğan’ın terör rejimi, nasıl ki halkını kendisi öldürdüyse bugün de soykırımcı bir zihniyetle bölgelerimize saldırıyor. Ama AKP ve MHP faşizmi başaramayacaklarını bilmelidir.

Halkımızın on bin şehidin kanıyla sulanan topraklarını işgale karşı koruyacağını, yurtseverliğini ve değerlerine sahip çıkacağını biliyoruz. Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın ve gençler saldırılara karşı topraklarını savunmak için mevzilerde yer almalı.

Bu katliamda hayatını kaybeden kahramanlar için tüm halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımız, katledilenlerin intikamını alacağımızı bilmeli. Bu saldırılar, terörist Türk devletinin ilk saldırısı değil, son da olmayacak. Nasıl ki bu saldırılara hiçbir zaman boyun eğmediysek bundan sonra da hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Her yerde başarıya ulaşmış direnişçi kültürümüzle mücadele edeceğiz ve terör rejiminin bu soykırımcı anlayışını yeneceğiz.”