YPJ Desmond Tutu’yu andı: Irkçı rejime karşı direnişin sembolüydü

YPJ Genel Komutanlığı, 26 Aralık günü 90 yaşında hayatını kaybeden Nobel Barış Ödüllü Güney Afikalı Desmond Tutu’yu anarak, “Irkçı rejime karşı direnişin sembolüydü” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı yazılı başsağlığı mesajında, Kürt dostu Güney Afrikalı din insanı Desmond Tutu’yu andı.

YPJ, “Sevgiye ve barışa hizmet gibi önemli amaçlar uğruna canını feda edenler halklar tarafından görmezden gelinemez. Özellikle de toplum içinde kanser hücreleri gibi yayılan ırkçı zihniyetlerle ve eşitlik, adalet kavramlarında olmayan ırkçılıklarla karşı karşıya kalanlar” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Başpiskopos Emeritus Desmond Tutu’nun vefat haberi dünyadaki bütün yoldaşları için acı bir haber. Desmond Tutu Güney Afrika'da barışçıl bir değişim yaratmak için çok çaba gösteren, ırkçı rejime karşı mücadelesinden dolayı 1984 yılında Nobel Barış Ödülü alan güçlü bir ahlaki şahsiyetti. Ayrıca Nisan 2013’te daha önce Teresa Anne ve Dalai Lama’ya verilen Templeton ödülünü aldı.

Nelson Mandela ile aynı dönemde mücadele yürüten Başpiskopos, ırkçı rejime karşı direnişin sembolüydü. Aynı zamanda etnik çeşitliliği ifade etmek için kullanılan ‘gökkuşağı ulusu’ teriminin de yaratıcısıydı.

YPJ olarak halklar arasında eşitlik ve barış isteyen şahsiyetin vefat haberini büyük bir üzüntüyle duyduk. Çünkü bizler toplum yapıları ve halklar arasında eşitliğin sağlanması için yapılan bütün uluslararası, bireysel ve kolektif çabalara büyük bir değer veriyoruz. Bu amaçlarımıza ulaşmak adına insanlığı savunan sistemimizde eşitliği güçlendirmek için eşitliği isteyen ve ırkçılığı reddeden prensiplere hizmet eden bütün insani çalışmalara elimizi uzatıyoruz. Başpiskopos Desmond Tutu’nun vefatı için dünyaya eşitlik getirmek isteyen herkese baş sağlığı diliyoruz, Kürt mücadelesine olan desteklerini canı gönülden anıyoruz.”