YRK, Banê’de şehit düşen bir gerillayı açıkladı

YRK Basın Merkezi, Doğu Kürdistan’ın Banê bölgesinde İran güçleri tarafından gerillaya pusu kurularak bir gerillanın şehit edildiğini açıkladı.

YRK Basın Merkezi, uzun bir süredir İran devletinin “Kürt halkı ve gerillaya karşı topyekün bir saldırı başlattığını” belirtti.

Açıklama gözaltı ve tutuklamalar, uyuşturucu ve fuhuşun yaygınlaştırılmasına dikkat çekilirken, “gerillanın çatışma yaşanmaması için gösterdiği çabalara rağmen, pusu ve operasyonların hedefi” olduğu kaydedildi.

YRK, 9 Haziran günü Banê kentine bağlı Mûkriyan bölgesindeki Binexwê köyünde göreve giden gerillaların İran güçleri tarafından pusuya düşürüldüğünü belirtti.

Pusuda Rêvan Zagros isimli gerillanın şehit düştüğünü belirten YRK, Rêvan Zagros’un 1995’te Dargeçitli yurtsever bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldiği bilgisini verdi.

Rêvan Zagros’un 2014 yılında “özgür dağların yolunu tuttuğunu” belirten YRK, şehit düşen gerillanın çok moralli ve coşkulu bir gerilla olduğunu ifade etti.

“Rêvan arkadaşımız en zorlu gerilla alanlarından biri olan Ciwanro’daki Şaho dağlarında gerillalık yaptı. Moral ve coşkusu ile arkadaşlarının önünde yürürdü” diyen YRK, gerilla Rêvan Zagros’un tim komutanlığı düzeyinde de göre üstlendiğini kaydetti.

YRK, “Rêwan arkadaşımız Apocu bir kadının nasıl olması gerektiğine yanıttı. Biz onun bu yanıtı ile Kürdistan özgür olana kadar yürüyeceğiz, mücadeleyi aralıksız sürdüreceğiz.  Rêvan arkadaşın hayalleri ve arzularını gerine getireceğimizin ve şehidin bayrağını sürekli yükselteceğimizin sözünü veriyoruz” diye ekledi.

KİMLİK BİLGİSİ

Şehit Düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Rêvan Zagros

Adı Soyadı: Hezil Acun

Doğum Tarihi: 09.06.1995/İstanbul
Ana ve Baba Adı: Zeynep-M. Şerif