İsviçre’de sandıklara çağrı: Son sözümüzü söyleyelim

Cenevre’de sandık görevlileri ve oy kullanan kişiler, faşizme karşı demokrasi ikliminin yaratılması için sandık başına gelerek Kılıçdaoğlu'na mührü basmaları çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için yurtdışında yaşayan seçmenler oy verme işlemlerinin ikinci gününde

Seçimin ilk günü Bern’de 3 bin 662, Cenevre’de 4 bin 830 ve Zürih’te 10 bin 502 seçmen oy kullandı.

Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu, Lozan ve Sion kantonlarından seçmenleri Cenevre’deki sandıklara taşımayı sürdürürken, sandık başına giden Yeşil Sol Parti seçmeni, tarihi seçimde Erdoğan diktatörlüğüne karşı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırdı.

Yeşil Sol Parti müşahitlerinden Niyazi Ulaş Dinç, seçimin ilk günü, hafta sonu olması nedeniyle bir yoğunluk yaşandığını fakat ülke topraklarına demokrasinin gelebilmesi 2. turun daha da önem kazandığını söyledi. Dinç, “Demokrasi için son sözümüzü söylemek adına sandık başına gidelim” dedi.

Sandık görevlisi Şilan Şahan; barış, demokrasi, insan hakları ve gelecek için herkese mutlaka sandık başına gelerek oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Türkan Tahtasakal, Cenevre ve Lozan kentinde yaşayan seçmenlere seslenerek, “Bu bir seçim değil, esasında demokrasi için sürdürdüğümüz bir yaşam mücadelesi” ifadelerini kullandı.

Sandık görevlilerinden Ertan Özbatur da, bu seçimin bilhassa kadınlar ve gençler açısından çok önemli olduğunu belirterek, şöyle seslendi: “Bu seçimde kullanılacak her oy ya şeriat rejimi ya da demokrasiyi seçmek anlamına gelmektedir. Demokrasiden yana olan bizler herkesi demokrasiden yana oy kullanmaya çağırıyoruz.”

Yeşil Sol Parti İsviçre Koordinasyonu bir yandan seçmenleri sandığa taşırken bir yandan da düğünler, esnaf, aile ziyaretlerini sürdürerek seçmenleri sandık başına gelerek oy kullanmaya çağırıyor.