Kadın düşmanı siyasete karşı 'mor yaşam zinciri'

Kampüs Cadıları, kadın düşmanı siyasete karşı İzmir'de "Mor yaşam zinciri" oluşturarak, 2'nci turda Erdoğan'a kaybettirme çağrısı yaptı.

Kampüs Cadıları, ülkedeki kadın düşmanı siyasete karşı "Mor yaşam zinciri" eylemi düzenledi. Karşıyaka İZBAN durağı önünde toplanan kadınlar, çarşı girişine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Katledilen kadınların fotoğrafları ile zincir oluşturan kadınlar, sık sık "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "AKP'den hesabı kadınlar soracak" sloganları attı.

'ERDOĞAN KAYBETTİ'

Burada açıklama yapan Kampüs Cadıları'ndan Zilan Kubat, 14 Mayıs seçimlerinde yapılan tüm hilelere rağmen Erdoğan’ın yüzde 49,5 oy aldığını vurgulayarak,  bunun da AKP'nin kaybettiğini gösterdiğini söyledi. Kubat, AKP'nin iktidarı boyunca kadınların hayatını denetleyen, halkı yoksullaştıran, düşünce ve ifade özgürlüğüne ket vuran, binlerce insanı haksız yere tutuklayan, kadın katillerini, tecavüzcüleri ödüllendiren bir sistem inşa ettiğini aktardı.

'YENİ YAŞAMI KURMAK ELİMİZDE'

AKP-MHP iktidarının 22 yıl boyunca en çok çocuk, kadınların haklarına saldırdığını kaydeden Kubat, "Seçim sürecinde Cumhur İttifakının neredeyse mitinglerinin tamamında kutsal aile masallarıyla kadınlar hedef gösterildi. Örgütlü kadın düşmanlığının, gericiliğin karşısında mücadelemizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Bizlere dayatılan geleceksizliğe, yoksulluğa genç kadınlar olarak cevabımız mücadele etmek olacak. Bize yaşamı dar eden bu karanlık faşist iktidar yenilmez değil. Yeni bir yaşamı kurmak, seçimlerden sonra da kazanımlarımızı büyütmek tamamen bizim elimizde" diye konuştu.

Açıklama, “Erdoğan’ı kadınlar gönderecek” sloganıyla son buldu.