Yeşil Sol, yurt dışında ulaşım araçlarını seferber etti

Yurt dışında dün itibarıyla 1 milyon 227 bin 230 bin seçmen sandık başına gitti. Yeşil Sol Parti, halkı sandıklara gitmesi için ulaşım ve iletişim ağlarını seferber etti.

14 Mayıs’ta Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da yapılacak seçimler kapsamında yurt dışında 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemleri 73 ülkede yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında devam ediyor. Yurt dışında dün itibarıyla 1 milyon 227 bin 230 bin seçmen oy kullandı.

 Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda ve Lüksemburg’da o verme işlemi 11’inci günde devam ediyor. İsviçre, ABD, Avustralya, Belçika, İngiltere, Norveç, Yunanistan ve Kanada’da ise 29 Nisan’da başlayan oy verme işlemi 9. gününde. Çekya, İsrail, İtalya, Polonya ve Romanya’da ise oy verme işlemleri 4. gününe girdi. Japonya, Macaristan ve Arnavutluk’ta ise oy verme işlemleri 2. gününe girdi.

 Yeşil Sol Partisi Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu, yurt dışında oy seçmenleri sandıklara taşımak için tüm iletişim ve ulaşım ağlarını seferber etti. Sandıklara gidilmesi için tek tek seçmenleri arayan Koordinasyon görevlileri, yaşlı ve hasta seçmenleri evlerinden alıp oy kullanması için sandık başlarına getiriyor. Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu, oy işlemi devam eden tüm seçim bölgelerin bazı noktalarında araçlarla seçmenleri toplu olarak sandık başlarına götürüyor. Çağrılarını sıklaştıran Koordinasyon, seçmenlerin katılımı için bütün ulaşım ağlarının seferber edildiğini duyurdu.