1 araç imha edildi, 6 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Gever ve Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 araç imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini belirtti.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“25 Haziran günü saat 16.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Dola Heyderan alanında bulunan yolda işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Yol güzergahı üzerinde hareket halinde olan işgalcilere ait bir araç, güçlerimizce hedef alınmış ve etkili vuruşlar sonucunda bu araç imha edilmiştir. Araç içinde bulunan 4 düşman askeri de cezalandırılmıştır. Eylem ardından ölü askerleri Skorksy helikopter ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, insansız hava araçlarının desteği ile alanda bir operasyon başlatmıştır. 26 Haziran günü işgalciler Boğaza Çeta alanını indirmeler yaparak operasyon kapsamını genişletmiştir. Henüz devam eden operasyonda işgalciler savaş uçakları ile alana yönelik bombardımanlar da düzenlemiştir. Operasyon süresince Brusk Botan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

27 Haziran günü saat 19.30’da güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanındaki Şehit Sefkan Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Düşmanın 1 mevzisinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

29 Haziran günü (bugün) saat 01.30’da güçlerimiz Xakurkê bölgesine bağlı Lêlîkan Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler, Şehit Derweş Tepesi ve Lêlîkan köyü çevresini bombalamıştır.”

HPG diğer eylemlere ilişkin de şu ayrıntıları paylaştı:

KARADAN VE HAVADAN SALDIRI

28 Haziran günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde bulunan Minînê köyünü obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda köy halkına ait evlerde yangın çıkmıştır.

28 Haziran tarihli açıklamamızda 25 Haziran günü Şeşdara alanında yaşanan çatışmalarda Arin Engizek yoldaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Arkadaşımız şehit düşmemiş olup sağlam bir şekilde birliğine ulaşmıştır.

28 Haziran günü saat 12.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

Ayrıca aynı gün saat 13.00’da işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile Zap bölgesine bağlı Dola Reşme, Kaniya Şehit Beritan ve Mahir Mirzo alanlarını bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.”