Çavuşoglu Berlin’de protesto edildi

Başkent Berlin'e gelen Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürdistanlılar ve Almanlar tarafından protesto edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin’de Fedaral Dışişleri Bürosu'nun bir araya gelen Kürdistanlilar ve dostları, ülkeye gelen Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u mitingle protesto etti.
Nevande Kurdistanen Azad ve Destan Kadın Meclisi'nin organize ettiği mitinge sivil toplum kuruluşları ve Almanlar da katıldı.
Die Linke Milletvekili Hakan Taş da mitingde kısa bir konuşma yaptı.

'ALMAN SİLAHLARIYLA SİVİLLER KATLEDİLİYOR'

Daha sonra WomenDefendRojava ve Destan Kadın Meclisi ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye turizmden kazandığı parayı savaşa gitmesi için kullanıyor. Alman hükümeti artık bunun farkına varmalı ve Alman vatandaşları bunu dikkate almalıdır. Çünkü orada harcadığımız bir kuruş bile sivil halkların öldürülmesine sebep oluyor. Türkiye'ye gitmememiz gerekir. Türk devletinin Rojava ve Ortadoğu’da yaptığı katliamları unutulmamalı. Alman dışilişkileri buna ortak olmamalı. Alman silahları ile Kürdistan’da savaş yürütülüyor" denildi.

ALMANYA'YA: SUÇA ORTAK OLMA

PYD Berlin Temsilcisi Süleyman Haco ise "Alman hükümetine sesleniyoruz: Artık işgalci Türk devleti ile kirli anlaşmalara ortak olmayın. Gönderdiğiniz yardımlar Ortadoğu'da silah olarak kullanıyor, sivil halklar katlediliyor. Türk devleti ne zaman zorlansa Almanya’nın ayaklarına kapanıyor . Alman hükümeti artık bu suçlara ortak olmamalı" dedi.
Mitingde sık sık "Katil Erdoğan", "Deutschland finasman, Erdoğan bombardıman" şeklinde sloganlar atıldı.