Çirkin patates Doug dünyanın en büyüğü olabilir

Yeni Zelanda'da bir çift, arka bahçelerinde küçük bir köpek büyüklüğünde bir patates çıkardı ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvurdu.

Yeni Zelanda’nın Waikato bölgesindeki Ngāhinapōuri'den Colin ve Donna Craig-Brown, bahçelerini ayıklarken Colin'in çapası toprağın hemen altında devasa bir şeye çarptı.

Çift diz çöküp nesnenin etrafını kazmaya başladığında, Colin bunun bir tür garip mantar büyümesi, dev bir baloncuk olup olmadığını merak etti. Colin, onu bahçe çatalıyla çıkardıktan sonra kabuğunu biraz kazıyıp tadına baktı.

Bir patates!

Donna, "İnanamadık, çok büyüktü" diyor.

Ve tam olarak güzel değil. Donna, görünüşünü daha çok çirkin, mutant bir görünüm olarak tanımlıyor.

Colin, ”Kelimenin tam anlamıyla doğanın hoş sürprizlerinden biriydi. Orada büyüdüğüne dair hiçbir fikrim yoktu ve ne kadar süredir orada olduğunu bilmiyorum, çünkü geçen salatalık mevsimi boyunca onun üzerinde yürüyordum."

Muhtemelen kayıtlardaki en büyük patates. Çift, onu garajlarına götürüp eski terazilerine koyduğunda, 7,9 kilogram gibi olağanüstü bir ağırlığa sahipti. Bu, birkaç çuval normal patatese veya bir küçük köpeğe eşit.

Çift tarafından "Doug" olarak adlandırılan patates, 7,9 kilogram ağırlığıyla dünyanın en büyüğü olabilir. 

Şu anki rekor, 2011 yılında 4,98 kilogram ağırlığında bir patates kaydeden İngiliz sebze yetiştiricisi Peter Glazebrook'a ait.

Craig-Browns hala Guinness Rekorlar Kitabı'ndan bir güncelleme bekliyor olsa da, Doug bu arada kaldığı dondurucuda zaten bir kilo kaybetti.

Doug'a dünya beklenmedik bir ilgi gösterdi. 

Amatör bira yapımcısı olan çift, onu bir votkaya dönüştürmek istiyor. Colin, “Doug'a ondan yapacağım votkayla kadeh kaldıracağız," diyor.