İkizdere nöbeti 34’üncü gününde: TTB ve KESK’ten ziyaret

Türk Tabipleri Birliği (TBB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Rize’nin İkizdere ilçesinde taş ocağına karşı doğa nöbeti tutan köylüleri ziyaret etti.

İkizdere’de köylülerin taş ocağı projesine karşı mücadelesi devam ediyor. Doğa nöbetinin 34’üncü gününde köylüleri, TBB ve KESK’ten bir heyet ziyaret etti.

Heyette yer alanlar şöyle: TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı Artvin Rize Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Uğur Çıkrıkcı, KESK MYK üyesi İlan Yiğit, Eğitim Sen MYK üyesi İkram Atabey, Ahmet Karagöz, SES MYK üyesi Selma Atabey, TÜM-BEL SEN üyesi Nafize Tosu, ESM MYK üyesi Özlem Apaydın, BES MYK üyesi İsmet Temel, Tarım Orkam-Sen üyeleri Ahmet Keleş ve Dostcan Şakar, Yapı Yol-Sen MYK üyesi Ali Yaşar Karadeniz, BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur ve Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Ercan Özay.

Köy meydanında eylemcileri dinleyen heyet, daha sonra çalışmaların yapıldığı alana gitti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi için doğanın korunması gerektiğini vurguladı.

Fincancı, “Yaşam alanlarımızı birer birer elimizden almaya çalışıyorlar. Yıkıyorlar, dönüp arkalarına bile bakmadan çekip gidiyorlar. Burada sizler kalıyorsunuz. Dindar olduklarını söylüyorlar. Ama dindar bir insan bu doğa katliamını yapmaz. Her şeyi kazanç üzerine görüyorlar” dedi.

Ziyaret sırasında bir köylü, kendisine “provokatör” suçlamasında bulunulduğunu belirterek şunları ekledi: “Ne derlerse desinler, ben burada direnişimi sürdüreceğim. Devlete karşı gücümüz yok. Hiçbir şey kazanamasam da çocuklarım ilerde bana ‘anne topraklarımız için ne yaptın’ diye sorarlarsa verecek cevabım var. Direnmeye devam edeceğiz.”

 

Şirketin güvenlik görevlileri “Yetkili yok, sizi alamayız" diyerek taş ocağının çalışma sahasına heyeti almayı reddetti.