İngiltere’de sokakta yatanların sayısı yüzde 26 arttı

İngiltere’de 2022 yılında sokakta uyuyan evsizlerin sayısının yüzde 26 oranında arttığı bildirildi.

Hükümetin yıllık sayıma dayalı verilerine göre geçen yıl İngiltere’de 3 bin 69 kişi sokakta uyuyordu. Sayım her yıl tek gece üzerinden yapılıyor.

Bir önceki yıl ile kıyaslandığında 2022 yılında sokakta uyuyan evsizlerin sayısı yüzde 26 oranında artarken, 2010 yılı ile kıyaslandığında ise dörtte üçlük bir artış var.

Covid-19 salgını ve evde kalma tedbirleri sırasında yetkililer sokakta uyuyan evsizlerin neredeyse tümünü geçici olarak yerleştirmek için fon ayırmıştı.

Evsizlere yardım eden sivil toplum örgütü Homeless Link, geçen yıl sokaklardaki insan sayısındaki artışı 'şok edici' ve 'kolektif başarısızlık' olarak nitelendirdi.

Homeless Link, bu rakamdaki büyük yıllık artışın, "hayat pahalılığı krizinin maliyetinin, insanları evsiz kalmasına ve sokakta uyumak zorunda kalmasına neden olan uzun vadeli faktörleri şiddetlendirdiğinin kanıtı" olduğunu belirtti.

Sokakta uyuyanların sayısındaki artış İngiltere’nin tüm bölgelerinde gözlemlendi. Ancak özellikle de dünyanın en zengin şehirlerinden biri olarak değerlendirilen başkent Londra’da yüzde 34’lük bir artışla 858 kişiye yükseldi.