İşgal saldırılarına karşı kesintisiz gerilla direnişi

İşgalci Türk devletinin saldırıları Avaşîn hattında yoğunlaşırken, HPG/YJA Star gerillalarının direnişi de kesintisiz devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Çerçevesinde;

25 Ekim günü saat 19:10’da Zap bölgesine bağlı Tîpa T alanından Avaşîn bölgesine bağlı Banista bölgesine geçmek isteyen 3 helikopter güçlerimiz tarafından hedef alınarak vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 1 Skorsky tipi helikopter darbelenmiştir. Saat 19:30’da 2 saldırı helikopteri Tîpa T alanına gelmek isterken güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Güçlerimizin bu başarılı müdahalesi sonucu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmış ve alandaki helikopter hareketliliği durdurulmuştur. Bu eylem ölümsüz komutanımız Şehîd Berîtan (Gülnaz Karataş) yoldaşımızın şehadet yıldönümü anısına yapılmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal ve Werxelê Direniş Alanları’nda işgalci TC devletinin operasyonu ve güçlerimizin direnişi aralıksız bir biçimde devam etmektedir. Sadece Girê Kartal’da değil, Girê Kartal silsilesinde uzun bir silsileye ve geniş bir bölgeye yayılan çatışmalar ve savaş tüm şiddetiyle sürmektedir. Çatışmalar Girê Kartal’dan Stûnê alanına doğru genişlemiştir. Buna göre;

25 Ekim günü işgalci TC ordusu Girê Kartal Direniş Alanı’na patlayıcı ve kamera takılmış kumandalı bir araçla saldırmak istemiştir. Kartal Direnişçileri’nin vuruşları sonucunda bu araç patlayıcı ve kamerası ile birlikte imha edilmiştir.

 25 Ekim günü gündüz saatlerinde işgalci TC ordusu Kartal Direniş Alanı’nda bulunan savaş tünellerine yaklaşmak isterken, güçlerimiz tarafından hedef alınarak 3 kez vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonrasında ilerleyemeyen işgalciler 4 kez patlayıcılar ile 3 kez de kimyasal silahlar ile saldırmıştır.

25 Ekim günü saat 14:30’da işgalci TC ordusu Direniş Alanı’na doğru göndermeye çalıştığı patlayıcı yüklü 1 Dron güçlerimiz tarafından hedef alınarak vurulmuştur. Güçlerimizin başarılı müdahalesi sonucunda bu Dron imha edilmiştir.

25 Ekim günü saat 20:00’dan bu yana işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ile bombalamaktadır.

25 Ekim günü saat 11:00’da Xakurkê’nin Goşine alanına bağlı Girê Şehîd Hawar alanını savaş uçakları ile bombalanmıştır.”