Abdullah Öcalan’ın düşünceleri Batı dünyasındaki solu etkiliyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm düşüncesinin sosyalizm için yeni bir yol olduğunu kaydeden Paolo Zammori, bu düşüncelerin Batı dünyasındaki solu da etkilediğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a “onursal vatandaşlık” veren İtalya’nın Filattiera Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı, 1999 yılında Roma’da Abdullah Öcalan’la olan iki saatlik görüşmesinin ardından uzun yıllardır Kürt sorunu ve Demokratik Konfederalizm düşüncesi konusunda çalışmalar yürütüyor.


Zammori, Şengal’e ziyareti sırasında mikrofonlarımıza konuştu.

Abdullah Öcalan’ın ilk olarak kendisiyle 1998 yılında Roma’daki görüşmesi sırasında konfederalizm düşüncesini duyduğunu hatta anlamadıkları için kendisine bu konuyu tekrar ettirdiklerini belirten Zammori, Kürt Halk Önderinin daha sonra cezaevinde derinleşerek yeni düşüncesini ortaya koyduğunu söyledi.

Abdullah Öcalan’ın bu düşüncelerinin Batı dünyasındaki solu da etkilediğini ifade eden Zammori, konfederalizmin sosyalizm ve sosyal adalet için yeni bir yol olduğunu vurguladı.

Abdullah Öcalan’ın büyük bir teorisyen olduğunu dile getiren Zammori, kendisini İtalya’da konfederalizm düşüncesini yaymaya adadığını da belirtti.

Şengal’deki durumun endişe verici olduğunu ve geldiklerinden beri sürekli olarak insansız hava araçlarının saldırılarını, Şengal çevresindeki kontrol noktalarının arttığını gözlemlediklerini ifade eden Zammori, buna karşın Şengallilerin konfederalizm ideolojisi konusunda daha ikna olduklarını belirtti.

KDP ve Türk hükümetine de tepki gösteren Zammori, “PKK ve Abdullah Öcalan kendimizi savunmamız gerektiğini öğretti, başkalarının bizi savunmasını istemeyiz” dedi.

Zammori, burada gördüklerini İtalya’ya döndükleri zaman halka ve yetkililere aktaracaklarını da belirtti.