Arjîn, Arin Mirkan'ın izinden gitti

Özgürlük hayallerini gerçekleştirmek ve bu temelde savaşmak için 2014 yılında gerilla saflarına katılan Arjîn Xerzan, gerilla yaşamı boyunca Arin Mirkan'ın izinden gitti.

Mersin'de dünyaya gelen gerilla Arjîn Xerzan (Nergiz Akşin), yurtsever bir ailede büyür. Arjîn Xerzan, Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskı ve zulmüne karşı kuzeni ile birlikte gerilla saflarına katılır. Gerillaya katıldıktan sonra birçok zorlu görev üstlenen Arjîn Xerzan, tecrübe kazandıktan sonra 2016 yılında yönünü Botan'a verir. Burada da birçok önemli eylemde yer alır.

Gerilla Arjîn, özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için PKK hareketine katılıyor ve mücadele ediyor. Bu hayallerle büyür ve özgürlük arayışı güçlenir. Bu da onu partinin değerlerine ve kadın çizgisine daha da bağlı kılar. Gerilla Arjîn, 29 Eylül 2017 yılında Şırnak'ın Besta bölgesine bağlı Kani Botkê alanına saldırı başlatan Türk ordusu ile girdiği çatışma sonucu 2 yoldaşı ile birlikte şehit düşer.

SONSUZ BİR ARINMAYA İHTİYAÇ VAR

Arjîn Xerzan, gerillaya katıldığı ilk yıllarda da parti değerlerine olan bağlılığından şu şekilde söz ediyor: "Gerillaya katıldıktan sonra gün be gün daha da bilinçleniyor ve parti ahlakını kişiliğimde geliştirmeye çalışıyorum. Önderliğin militanı olabilmek için her gün kendimi sorguluyor ve yoğunlaşıyorum. Başkan Apo'nun militanlığı çok çalışmayı gerektiriyor. İşgalcilerin bizde yarattığı kişiliklerden kurtulmak için sonsuz bir arınma gerekiyor.

Kendinizi bu kişilikten kurtarmak için Viyan'ın ateşinde yanmak istiyorsunuz. Kendimizi ancak Sema'nın ateşi ile yakarsak bu kişilikten arınırız. O da Önderlik ile an be an yaşamayı gerektiriyor. İddiam ve amacım; kişiliğimde düşmanı sonsuz bir şekilde öldürmek ve işgalcilere en büyük darbeyi vurmaktır. Başkan Apo'nun militanlığı da bizden bunu istiyor. Düşmanı tam kalbinden vuran şehitlerimizin takipçisi olacağız."

'ÊZİDÎ KADINLARIN YÜREKLERİNİN FERYADI OLMAK İSTİYORUM'

Gerilla Arjîn her zaman özgürlük hayalleriyle yaşar ve mücadelesini bu temelde yürütür. Duruşu, tarzı ve yaklaşımı ile yoldaşlarının gönlünde yer edinen Arjîn Xerzan, gerilla yaşamı boyunca Arin Mirkan'ın izinden gitmek ve onun yolunda mücadele istemiştir. Gerilla yaşamına dair günlük tutan Arjîn Xerzan, hayallerini ve hedeflerini şu sözlerle dile getiriyor: "Şuan Kato dağlarındayım, şehit Arin'imin yurdu. Arin'in yurdunda yaşamak benim için mutluluk kaynağı.

Arin yoldaş ülkesini yüreğinde taşıyordu ve bu bilinçle düşmana karşı direniyordu. Ülkemizi işgal ve esaret altına alan düşmana bir cevap verilmeliydi. Arin'in gönlü işgalcilerin kutsal topraklarımıza yerleşmesine izin vermedi. Bomba olup kalplerinde patladı. Arin hevalın yanında kalan arkadaşlar, Arin'in kişiliğinden sürekli bahsediyor. İnsan, Arin yoldaşın nasıl bir eğitim ve yaşam tarzının kendisini fedakarlığa ittiğini o anıları dinlediğinde anlıyor. Sohbetlerimize sık sık konuk olan Arin heval, yaşamamız ve savaşmamız için doğru rehber oluyor.

Heval Arin'in kıblesi Önderlikti, bir gün bile o kıbleden şaşmadı. Bu nedenle Arin hevalın tek istediği Önderlik ve şehitler gerçeğini günden güne yaşatmaktır. Arin yoldaşın kendini feda etmesine neden olan da buydu. Arin arkadaş sadece vücudunu patlatmadı, yeni yollar, yeni başlangıçlar yarattı. Rojava direnişinin sembolü ve kadın özgürlük mücadelesinin adı oldu. Ben de yoldaşım Arin'in Başkan Apo'ya ulaşmak için gittiği yolun takipçisi olmayı hedefliyorum. Êzidî kadınların yüreklerinin feryadı, vatan diyen Rojavalı çocuklarının dili olup, yaşanan gerçeklere cevap olmak istiyorum."