Berlin’de ‘doğama dokunma’ gösterisi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir grup aktivist, doğa dostu ve siyasetçi Türk devletinin doğa katliamını protesto etti.

Berlin’in “Brandenburg Tor” (Brandenburg Kapısı) meydanı AKP iktidarının Türkiye ve Kürdistan’da yürüttüğü doğa katliamlarına dikkat çekilmesi için düzenlenen bir gösteriye ev sahipliği yaptığı. Berlin Türkiye Doğa Dayanışması tarafından organize edilen gösteride Türk devletinin yürüttüğü doğa katliamları kınandı.

Sürgünde bulunan Kürt siyasetçiler, doğa aktivisleri ve göçmen kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı eylemde “Doğa katliamını durdurun” pankartı taşındı. Gösteride “Doğa dokunma”, “Orman katliamına dur de”, “Maden değil nefes almak istiyoruz” ve “Hasankeyf yaşasın” gibi dövizler taşındı.

Gösteride konuşan Berlin Eyaleti Sol Parti milletvekili Hakan Taş Erdoğan rejiminin doğaya ve halkların kültür mirasına yönelik yürüttüğü katliamlara karşı duyarlılık çağrısı yaptı. Gösteri Berlin Türkiye Doğa Dayanışması tarafından yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Açıklamada Kaz Dağları’ndan Hasankeyf’e kadar uzanan bir coğrafyada yaşana doğa katliamlarına dikkat çekildi.